2021-es a Mitsubishi Eclipse Cross egy modern stílusú SUV

In bemutató

A Mitsubishi nemrég mutatta be a 2021-es Eclipse Cross új modelljét, amely még az év vége előtt az európai piacon nem, de  Japánban, Ausztráliában és Új-Zélandon kapható lesz és 2021 első negyedévében az észak-amerikai országokban is elérhetővé válik.

Az elegáns megjelenésű városi terepjáró megőrizte a Mitsubishi-re jellemző arculatot, de néhány részletét alaposan átdolgozták. Például az első részen felismerhetjük az új tervezést, a Dynamic Shield koncepciót, amely egy modern vonalvezetésű első lökhárítót és frissített könnyed elrendezést jelent.

A külső változások hátul is folytatódnak, átszabták a hátsó ablaknyílását, ezzel a terepjáró nem csak komolyabb megjelenést kapott, hanem jelentősen javult a kilátás is. Szembetűnő a háromdimenziós hátsó lámpa és a formatervezett hátsó ajtó is.

Az utastérben is egy sor frissítésre került sor. Új a 8 colos okostelefon-kapcsolattal rendelkező információs és szórakoztató rendszer. A leköszönő modellhez képest az új verzióban közelebb került a képernyő a vezetőhöz és az első utashoz a könnyebb használat érdekében és most végre visszatértek hangerő és hangoló tekerőgombokhoz. A képernyő érintéssel kezelhető így a Mitsubishi tervezői eltávolították a középkonzol érintőpadját.

A legtöbb műszaki specifikációt még nem jelentettek be, de annyit elárultak, hogy az új Eclipse Cross PHEV változatban is gyártásba kerül, ugyanazzal a kétmotoros 4WD PHEV hajtáslánccal, mint az Outlander PHEV-t. A nagyobb testér hajtásrendszere két villanymotor és egy 2,4 literes MIVEC motor párosítása. A PHEV a különböző körülményeknek megfelelően automatikusan kapcsol az EV, a benzines és a párhuzamos hibrid vezetési módok közül is. A 2021-es Eclipse Cross hajtása azonban egy 1,5 literes MIVEC négyhengeres motor kap, új fejlesztésű turbótöltővel, amely csökkenti a késedelmet és sokkal rugalmasabbá teszi a SUV mozgását.

A Mitsubishi nyáron jelentette be, hogy kivonul az európai piacokról, így ez a modell már nálunk sem lesz megvásárolható (sajnos).

Forrás: carscoops

You may also read!

Starman a Tesla-ban elhaladt a Mars mellett

Több mint két éve indította a SpaceX a Starmant az űrbe, egy Tesla Roadster volánja mögé ültetve. Az autó

Read More...

Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német

Read More...

Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű

Read More...