A Tesla Y modell a jövő hónaptól már 7 ülésessel is rendelhető

In elektromos autók

A Tesla novemberben kezdi meg a várva várt hétüléses Y modell gyártását, az első megrendeléseket már december elején teljesítik.

Elon Musk egy nemrégiben közzétett Twitter bejegyzésben erősítette meg a hírt. Az Y modell jelenlegi kialakításával egyelőre még nem világos, hogy a Tesla hogyan tudott még két extra ülést berakni az autóba. Valószínűleg a két plusz ülés hátrafelé néz, vagyis a lábtér és a fejtér várhatóan jóval tágasabb lesz.

Aki a 7 üléses Y modellt szeretné megvásárolni az 5 személyes verzióhoz képest, további 3000 dollár felárra kell számítania.

Nem ez az első alkalom, hogy a Tesla extra üléseket szerelt az autójába, mivel az X és az S modell korábban hét üléssel is kapható volt. Az S modellbe ezek az ülések kizárólag gyermekek számára kerültek az autóba és hátrafelé néztek. Az alacsony padlóval készülő Y modell minden bizonnyal kényelmes lábtérrel rendelkezik majd valamint a Tesla megerősítette, hogy a legnépszerűbb Model S Plaid is kapható lesz hamarosan hét személyes változatban.

 

Nem ez volt az egyetlen jó hír az amerikai EV gyártótól. A hónap elején a Tesla megerősítette, hogy a Gigafactory Berlin-ben már a legfrissebb Y modelleket készítik, amelyekbe a vállalat legújabb akkumulátorcelláit valamint az új első és hátsó, egy darabból álló öntvényeit szerelik és a német üzemet a legújabb fényezési rendszerrel szerelik fel.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...