Walkcar a Japánból érkezett ‘elektromos közlekedési eszköz’- videóval

In bemutató, Téma

16 km/órás sebességre képes és 7 km megtételére alkalmas Walkcar mostantól az egész világon kapható (de milyen áron?).

Ha a mikro-mobilitás kifejezést szó szerint vesszük, az eredmény egy laptop méretű elektromos, négykerekű közlekedési eszköz.

Az ötlet Japánból származik, ahol a Cocoa Motors készíti. A Felkelő Nap országában sikeres volt és csak saját piacon értékesítették, de mostantól már az egész világon elérhető. Olyan áron, amely valójában már nem is olyan “mikro”.

A Walkcar nemcsak méretében, hanem alakjában is hasonlít egy laptopra, azonban négy kereke van, amelyek az alkotók szerint nagy stabilitást biztosítanak. Nagy része szénszálból készült, súlya 2,9 kg és megfelel egy 13 colos laptop méreteinek. Nem véletlen a reklám: “Tegyen egy autót a táskájába”.

A Walkcar használata egyszerű, rá kell állni és a testünk dőlésével tudjuk irányítani. A rögzített első kerekek gondoskodnak a hajtásról, míg a hátsó kerekek elfordulnak és kormányozzák a járgányt.

 

A Walkcar teljesítménye három programban állítható: séta, normál vagy sport. Az első két esetben garantált a 7 km-es hatótáv, a sebesség 6 illetve 10 km/óra. Sport módba állítva 16 km/óra sebességgel is képes haladni, de így legfeljebb 5 km megtételére képes.

Kék vagy szürke színben kapható és regeneratív fékezéssel is rendelkezik, ha a használója menet közben leugrik a 7,4 cm magas micocar-ról , akkor az hirtelen leáll.

Ha úgy gondolja, hogy vásárolni akar egy ilyen eszközt, készítsen elő 1750 eurót!

Néhány főbb adat:

  • Méret: 13” laptop méretével megegyezik
  • Súly: 2,9 kg
  • Megtehető táv egy töltéssel: 7 km
  • Maximális sebesség: 16 km/óra
  • Ára 1750 euró

Forrás: insideevs

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...