Walkcar a Japánból érkezett ‘elektromos közlekedési eszköz’- videóval

In bemutató, Téma

16 km/órás sebességre képes és 7 km megtételére alkalmas Walkcar mostantól az egész világon kapható (de milyen áron?).

Ha a mikro-mobilitás kifejezést szó szerint vesszük, az eredmény egy laptop méretű elektromos, négykerekű közlekedési eszköz.

Az ötlet Japánból származik, ahol a Cocoa Motors készíti. A Felkelő Nap országában sikeres volt és csak saját piacon értékesítették, de mostantól már az egész világon elérhető. Olyan áron, amely valójában már nem is olyan “mikro”.

A Walkcar nemcsak méretében, hanem alakjában is hasonlít egy laptopra, azonban négy kereke van, amelyek az alkotók szerint nagy stabilitást biztosítanak. Nagy része szénszálból készült, súlya 2,9 kg és megfelel egy 13 colos laptop méreteinek. Nem véletlen a reklám: “Tegyen egy autót a táskájába”.

A Walkcar használata egyszerű, rá kell állni és a testünk dőlésével tudjuk irányítani. A rögzített első kerekek gondoskodnak a hajtásról, míg a hátsó kerekek elfordulnak és kormányozzák a járgányt.

 

A Walkcar teljesítménye három programban állítható: séta, normál vagy sport. Az első két esetben garantált a 7 km-es hatótáv, a sebesség 6 illetve 10 km/óra. Sport módba állítva 16 km/óra sebességgel is képes haladni, de így legfeljebb 5 km megtételére képes.

Kék vagy szürke színben kapható és regeneratív fékezéssel is rendelkezik, ha a használója menet közben leugrik a 7,4 cm magas micocar-ról , akkor az hirtelen leáll.

Ha úgy gondolja, hogy vásárolni akar egy ilyen eszközt, készítsen elő 1750 eurót!

Néhány főbb adat:

  • Méret: 13” laptop méretével megegyezik
  • Súly: 2,9 kg
  • Megtehető táv egy töltéssel: 7 km
  • Maximális sebesség: 16 km/óra
  • Ára 1750 euró

Forrás: insideevs

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...