Szinte érezni még az új autó illatot ebben az 1980-as VW Golf-ban

In veterán

Európában állapottól függően 500 eurótól kapható, felújításra szoruló első generációs Volkswagen Golf.

Amit most mutatunk egy kicsit különlegesebb a többitől, mivel csupán 738 mérföldet (1.188 km) mutat a kilométer számlálója, így mélyebben a zsebbe kell nyúlni, ha a NEC Classic november 13-14-én megtartott online aukcióján meg akarja vásárolni.

A SilverstoneAuctions által megadott története a Golf-nak: ezt a jobb kormányos példány 1980-ban „szürke importként” került Nagy-Britanniába. A szállítással megbízott férfi az autót saját ’lábán’ vitte a szigetországba ahol átadta a kulcsokat az első tulajdonosának, akinek nem volt ismeretlen a modell, mivel volt egy másik (fehér színű) ugyanilyen kocsija.

Az tulaj eredeti terve az volt, hogy a zöld színű Golfot félreteszi, amíg a régebbi, fehér színű szét nem esik.  Azzal azonban számolt, hogy ezek nagyon masszív autók és szinte mindent kibírnak, így az új autó életének nagy részét egy garázsban töltötte. Az aukciósház azt is megtudta, hogy első tulajdonosa összesen kétszer ment vele, egyszer egy szerelőhöz, egyszer pedig 1999-ben, amikor beregisztrálta (először)! Ezután nem sokkal később eladták egy autógyűjtőnek, aki ennek megfelelően bánt vele és még egy autós magazinban is szerepelt korábban.

Figyelembe véve, hogy nagyon keveset futott az autó és gyönyörű, teljesen eredeti állapotban van, ez a Golf Mk1 talán továbbra is megtartja az új autó illatát. Kérdés, hogy az új tulajnak mennyit ér majd meg az autózás történelmének egy darabja.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...