Dacia Duster Pick-up, a román mindenes

In bemutató

A Dacia még idén piacra dobja a Duster pick-up verzióját, de egyelőre csak Romániában lesz kapható. A nyitott rakodóterű SUV a normál Duster-ből van átalakítva, így teljesen megegyezik a méreteivel. Egész pontosan: 4,34 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,68 méter magas. A sofőr mögötti egy 1,65 méter hosszú nyitott raktér van. Térfogata 1000 liter, hasznos terhelése 500 kilogramm.

A platórész kompozit anyagokból készül, alapja egy fémszerkezet. Megőrzi a normál Duster csomagtérajtó külső formáját, amelybe a pótféklámpát integrálták.

A motorháztető alatt 115 lóerős dízel kapott helyet. A motor maximális nyomatéka 260 Nm, 2000 fordulat/perc sebességnél, a Dacia tervezői szerint ideális a nagyobb terhek szállítására akár terepen is. A fogyasztás a dízelmotornak köszönhetően alacsony, 5 liter gázolaj a városi forgalomban, de a 4,93 liter/100 km vegyes használatban sem mondható rossznak.

A Duster Pick-up csak “Blanc Glacier” fehér színben kapható és 16 colos alufelnikkel van felszerelve. Az autót felszerelik a standard modell összes biztonsági berendezésével, beleértve az első és oldal légzsákokat mindkét utas számára. Az ABS és elektronikus fékerőelosztás az ESP-vel segíti a terepen autózást.

Az új verzió megrendelése 2020. október 22-től lehetséges a Dacia romániai kereskedelmi kirendeltségekben. A Pick-up romániai vételára 22 500 euró (helyi áfával együtt).

A Câmpulung Muscel székhelyű SC Romturingia SRL vállalat végzi a karosszéria átalakítását. A Duster Pick-up hivatalos exportját Nyugat-Európába még nem tervezik.

Forrás: motor1

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...