Volkswagen ID.3 megkapta az 5 csillagot az EuroNCAP töréstesztjén

In elektromos autók

Még csak egy hónapja kapható a piacokon az Volkswagen ID.3 de már több baleset szerencsétlen részese volt. A német EV az első modell az ID családból, rövidesen bevezetésre kerül az ID.4 is.

Masszív, robusztus karosszéria, kiemelkedő utas és gyalogos védelem, hatékony elektronikus vezetés támogató eszközök. A VW csúcsminőséget adott az új modelljéhez. Az EuroNCAP által végzett teszteken összetörtek néhány példányt és a szakemberek megállapították, hogy jogos az 5 csillag.

A legújabb hatályos szabványok szerint végezték a töréstesztet, amelyben a szerkezeti szilárdság mellett az aktív technikát és a vezetést segítő rendszereket is figyelembe vették. Az aktív vezetés támogató eszközök elemzése kiterjedt a megfelelő működésére és figyelték az autóvezetővel való interakciókat is.

A hagyományos próbatétel során, a frontális és oldalról érkező ütközésnél az autó megmutatta, hogy a MEB platform szerkezete kitűnően ellenáll az ütközésnek. Az értékelés megállapította, hogy a karosszériának nincsenek gyenge pontjai, tökéletesen védik az utasokat.

A töréstesztek azt mutatták, hogy a felnőtteket és a gyermekeket sem éri túlzott hatás. A gyalogosok védelme is jónak mondható. Az autó kihasználja az elektromos hajtás összes előnyét, mivel kevésbé méretes az orr rész felépítése, mint egy hagyományos ICE hajtású autónak, így nagyobb lehetőségeket biztosít a felületek deformálódására. Ebben az értékelésben 71% -ot kapott az ID.3.

  • Első utasok (felnőttek) védelme: 87%
  • Hátsó utasok (gyermekek) védelme: 89%
  • Gyalogvédelem: 71%
  • Biztonsági felszerelések működése: 88%

Az autó még egy terülten kitűnő eredményt kapott, ez a járművezetőt segítő aktív rendszerek értékelése. A Wolfsburg-i EV 88% -ot kapott, bizonyítva a különböző technológiák megfelelő működését. Hibátlan a vészfékezés, a sávtartás és az adaptív sebességtartó automatika.

Forrás: insideevs

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...