Nézze meg, ahogy a vezető nélküli Roborace versenyautó egyenesen a falnak megy az első élő adásban

In hír, sport

Minden jel arra mutat, hogy az autonóm autók jelentik a jövőnket, de nem sok autórajongót hoz lázba, ha pilóta nélküli versenyautók róják a köröket a versenypályákon.

Ha kikerül az egyéni képesség és az emberi hiba a versenyzésből az annyit jelent, hogy a motorsportot „steril” tudományággá változtatjuk, ahol nincs helye a kiszámíthatatlanságnak. Egyszerűen fogalmazva: az autonóm autóversenyeket unalmas lesz nézni. Aggodalomra még nincs okunk, hogy nem láthatunk többet igazi versenyeket mert úgy tűnik, hogy a tökéletes autonóm rendszer még nem áll készen. Nézzük meg a Roborace önvezető versenyautó balesetét!

Az eset a Season Beta 1.1 verseny elején történt, amikor a Roborace csapata, a SIT Acronis Autonomous önvezető autója az aszfaltcsík követése helyett egyenesen a falnak ment. A felvételekből kiderül, hogy az autonóm versenyautót irányító mesterséges intelligencia „úgy döntött”, hogy a rajt után azonnal jobbra fordul és a védőfalba hajt.

Nem tudni, hogy mi történt pontosan a háttérben, de nem ez volt az egyetlen érdekes eset a versenyen. Egy másik csapat az Autonomous Racing Graz autójában állítólag olyan probléma merült fel, hogy eltévedt a pályán és ezért fel kellett adnia a versenyt.

Ezek az események rávilágítanak a mesterséges intelligencia valódi, versenypályán való alkalmazásának problémáira. Ellentétben az autonóm vezetésű utcai autókkal, amelyek biztonságossá teszik a közutakon való közlekedést, a robot ’autóversenyzők’ sokkal nagyobb sebességgel közlekednek, ezért kevesebb a hibalehetőség. Kevesebb idejük van arra, hogy reagáljanak a veszélyekre és jó ’döntést’ hozzanak.

Forrás: carscoops

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...