A Porsche Taycan sofőrje érdekesen parkol – egy autót elfordít a helyéről a másiknak pedig a tetejére ugrat

In elektromos autók

Úgy tűnik, hogy a Porsche sofőrje elfelejtette, hogy melyik pedál lenyomása mit csinál az autóval, ez a figyelmetlenség most súlyos következményekkel járt.

A pedálok összekeverése, például a gázpedál fék helyett történő lenyomása kellemetlen helyzetbe hozhat sok autóst, főleg ha egy olyan autóban ül mint a Porsche Taycan, amelyben azonnal rengeteg energia áll rendelkezésre. Ráadásul, ha a pedáltévesztés egy szűk, meredek felhajtón történik, könnyen nagy baj történhet.

A videóban azt láthatja, hogy a Taycan sofőrje valahol az Egyesült Királyságban egy ház bejáratához közel szeretne leparkolni, a sofőr bekanyarodik és teljesen megállítja a kocsiját az autófelhajtón.

Azonban rövid várakozás után hirtelen elindul, de az elektromos sportkocsi villanymotorja azonnal rengeteg energiát szabadít fel egy kisebb gázadásra is, ennek következményeként lebont egy a garázsa előtt álló járművet (talán egy Renault Scenic lehet), majd egy parkoló autó tetejére ugrat, ami egy kék BMW 1-es. Valójában nem tudjuk, hogy mi történt pontosan, valószínű autókezelési gondok adódtak, ezért gyanítható a pedálkeverés forgatókönyve.

A videó felidézhet sok autósban félelmeket, amikor keskeny felhajtón kell parkolni. Ennek az autónak a sofőrje minden bizonnyal az eset után sokkal jobban fog figyelni legközelebb. Nemcsak azért, mert az ütközés és az esés félelmetes érzés lehetett az autóban ülve, hanem az előre borítékolható magas javítási számla miatt is.

Forrás: insideevs

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...