A Porsche Taycan sofőrje érdekesen parkol – egy autót elfordít a helyéről a másiknak pedig a tetejére ugrat

In elektromos autók

Úgy tűnik, hogy a Porsche sofőrje elfelejtette, hogy melyik pedál lenyomása mit csinál az autóval, ez a figyelmetlenség most súlyos következményekkel járt.

A pedálok összekeverése, például a gázpedál fék helyett történő lenyomása kellemetlen helyzetbe hozhat sok autóst, főleg ha egy olyan autóban ül mint a Porsche Taycan, amelyben azonnal rengeteg energia áll rendelkezésre. Ráadásul, ha a pedáltévesztés egy szűk, meredek felhajtón történik, könnyen nagy baj történhet.

A videóban azt láthatja, hogy a Taycan sofőrje valahol az Egyesült Királyságban egy ház bejáratához közel szeretne leparkolni, a sofőr bekanyarodik és teljesen megállítja a kocsiját az autófelhajtón.

Azonban rövid várakozás után hirtelen elindul, de az elektromos sportkocsi villanymotorja azonnal rengeteg energiát szabadít fel egy kisebb gázadásra is, ennek következményeként lebont egy a garázsa előtt álló járművet (talán egy Renault Scenic lehet), majd egy parkoló autó tetejére ugrat, ami egy kék BMW 1-es. Valójában nem tudjuk, hogy mi történt pontosan, valószínű autókezelési gondok adódtak, ezért gyanítható a pedálkeverés forgatókönyve.

A videó felidézhet sok autósban félelmeket, amikor keskeny felhajtón kell parkolni. Ennek az autónak a sofőrje minden bizonnyal az eset után sokkal jobban fog figyelni legközelebb. Nemcsak azért, mert az ütközés és az esés félelmetes érzés lehetett az autóban ülve, hanem az előre borítékolható magas javítási számla miatt is.

Forrás: insideevs

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...