Az 1000 lóerős Saleen S7 LM bármelyik modern hiperautóval felveszi a versenyt és most eladó

In hír, Téma

Saleen az egzotikus autókat készítő manufaktúra jelenleg furcsán a háttérbe szorult, pedig a 2000-es évek elején és közepén a világ egyik leggyorsabb és legfeltűnőbb szuperautóját az S7-et gyártotta.

A Saleen S7 nem csak a felhasznált alkatrészekkel képviselte a csúcsminőségét, hanem rendkívüli teljesítményre is képes volt az autó; a Twin Turbo motornak köszönhetően állítólag 399 km/óra volt a végsebessége. Most egy használt példány jelent meg a piacon és rögtön elég nagy érdeklődést váltott ki.

Az eladásra kínált S7-et 2007-ben gyártották, de 2018-ban egyike volt annak az S7 LM-nek, amelyet jelentősen modernizáltak és újból forgalomba helyeztek. Az üzembe helyezés előtt ezüstszínűre fényezték, fekete betéteket kapott és állítható hátsó szárnnyal, tetőspojerrel, projektoros fényszóróval, új hátsó diffúzorral, oldalsó szoknyákkal és egyedi légbeömlőkkel látták el. A Bring A Trailer leírása megemlíti a 19-es első és 20 colos hátsó kerekeket, amelyekre Michelin Pilot Super Sport abroncsokat szereltek.

Jelentős módosítások történtek a motorban is, hogy egy „rendes” S7-ből S7 LM-vé alakítsák át. Meghajtása egy középre szerelt 7,0 literes, teljesen alumíniumból álló, ikerturbós V8-as erőmű, amely 1000 lóerőt és 1152 Nm nyomatékot produkál, ez már jóval több, mint az eredeti 550 lóerős S7 és a 750 lóerős S7 Twin Turbo. A motorhoz egy hatfokozatú kézi sebességváltó csatlakozik és kizárólag a hátsó kerekeket hajtja.

Az autóra tett jelenlegi ajánlat 615 ezer amerikai dollár (jelenlegi árfolyamon valamivel több mint 186 millió forint) és még hat nap van az árverés lezárásáig.

Forrás: carscoops

You may also read!

Veterán Villany

A múlt autói a jövő szolgálatában: legendás járműveket alakítanak át menő elektromos járgányokká – Veterán Villanyos

Richard „Moggy” Morgan és csapata nem ritkán a lehetetlennel kokettál: legendás kocsikat alakítanak át elektromos autókká, de úgy, hogy

Read More...
Korda Racing Supercar

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság

Read More...
drágul a gázolaj

Szerdától drágul a gázolaj

Szerdán a benzin átlagára nem változik, a gázolaj átlagára viszont emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. Így a hét közepén

Read More...