Balesetben szakadt ketté a Tesla az akkucellák szétszóródtak a környéken

In elektromos autók

A Tesla Model 3 teljesen megsemmisült, amikor szörnyű balesetet szenvedett az oregoni Corvallis-ban. Szerencsére az autó vezetője súlyosabb sérülések nélkül megúszta az esetet.

A kórházba szállítása után kiderült, hogy a sofőr kábítószer befolyásoltsága alatt állt, amikor elvesztette az EV irányítását, lerepült az autópályáról, két fát kiszakított és még egy elektromos oszlopot is kidöntött. A balesetben az autó szó szerint kettészakadt.

A rendőrségi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a Tesla 160 km/órát is meghaladó sebességgel száguldott. A Corvallis Városi Rendőrkapitányság megosztott néhány fotót a balesetről. A képeken azt mutatják, hogy a Tesla alkatrészei, beleértve az elemeket is, szétszóródtak a környéken.

A Model 3 akkumulátora több ezer hengeres cellából áll. A baleset olyan erejű volt, hogy ezek az elemek átlyukasztották az autó karosszériáját és messzire repültek a baleset helyszínétől. A cellák két közeli ingatlan ablakát is betörték. Az egyik elem egy ágyon landolt és tüzet okozott, egy másik pedig egy helyi lakos ölében pottyant, nem kis rémületet okozva. Az autóról leszakadt gumiabroncs átszakította a közeli lakótelep második emeletén egy lakás oldalfalát és az itt található vízcsöveket eltörte, ezzel tönkretette a lakás fürdőszobáját és az alatta lévő lakást elárasztotta vízzel.

A Corvallis városi Rendőrkapitányság közleménye szerint azonnal megkezdték a lehető legtöbb cella összegyűjtését, de figyelmeztette a helyi lakosokat, hogy ha találnak leszakadt alkatrészeket azonnal értesítsék a hatóságokat. Felhívta a figyelmet, hogy az akkumulátor alkatrészei akár 24 órán át is forrók maradhatnak és mérgező gőzök, anyagok szabadulhatnak fel belőle.

A sofőr, Dylan Milota a baleset idején marihuána hatása alatt állt. Gyorshajtás és baleset okozása valamint veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt letartoztatták.

Forrás: carscoops

You may also read!

Rendszámtáblakeret

Megnyílt a Rendszámtáblakeret.hu bemutatóterme

Juhász Tamás barátom jó ideje foglalkozik nagyon igényes rendszámtáblakeretek gyártásával. Ahogy mindig hangsúlyozza, a rendszámtáblakeret az egyik legjobban hasznosítható

Read More...
Vogel Adrienn

Hetedik helyen zárták életük első rali-Eb szezonját Vogelék

Izgalmas, kiszámíthatatlan szezon után a hetedik helyen zárta élete első rali-Eb szezonját az ERC3-as kategóriában a Vogel Adrienn, Notheisz

Read More...

Viper GTS CS az egyetlen a világon

A létező egyetlen Dodge Viper GTS CS jövő év elején kerül aukcióra. Carroll Shelby és a Fitzgerald Motorsports együttműködésével

Read More...