Az olasz rendőrségi Lamborghini Huracan besegít az életmentő szervek szállításába – nem is akárhogy

In hír, Téma

Valódi oka van, hogy a rendőrségnek miért van szüksége szuper sportautókra.

2017-ben az olaszországi Bolognában lévő autópálya rendőrség megkapta a második Lamborghini Huracan-t, amelyet az autógyártó adományozott részükre. Korábban azt mondták, hogy az olasz rendőrség a szuperautó nagy sebességű képességeit sürgős helyzetekben ki is használhatja, elképzelhető hogy majd életmentő műtéthez, szerv szállító járműként is dolgoznia kell.

A rendőrség komolyan gondolta a kijelentést, megosztottak egy videót az olasz rendőrség hivatalos Twitter oldalán, ahol megnézhető a szuper rendőrautó munka közben.

A közösségi média bejegyzéséhez egy rövid szöveget is mellékeltek: „A Lamborghini Huracan-nak köszönhetően időben szállítottuk a donor veséjét átültetés céljából egy beteg számára. Az élet megmentéséhez nincs szükség nagyhatalmakra. A szolidaritás, a technológia és a hatékonyság is képes segíteni.”

Igaz, hogy egy 602 lóerős szuperautó elég gyors tud lenni, ha az életmentésről van szó főleg, ha rendelkezik a gyorshajtásra jogosító engedéllyel. A jelentések szerint a Huracan két órán keresztül átlagosan 233 kilométer/órás sebességgel haladt az életmentő vese szállítása közben.

Az út Rómától a padovai Gemelli Egyetemi Kórházig tartott és összesen 489 km távolságot kellett megtenni. Normál vezetési körülmények között, egy normál jármű használatával ezt az utat öt óra alatt tennénk meg.

Mielőtt megkérdezné, miért nem helikopterrel szállították a szervet, egyéb oka is lehet, hogy miért közúton kellett vinni. Lehetséges hogy valamelyik kórháznak nem volt helikopter leszállásra alkalmas helye. A Huracan rendelkezik egy hordozható hűtővel, nagyon komolyan veszik a szuper rendőrautó szervszállítási feladatait.

Forrás: motor1

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...