A háromkerekű Aptera 3 EV több mint 1600 kilométeres hatótávolsággal

In elektromos autók

Az Aptera nevű kis cég (Egyesült Államok, Kalifornia, Carlsbad) nemrég mutatta be az új elektromos járművét. Az autó készítői azt ígérik, hogy több mint 1600 km megtételére képes egyetlen töltéssel.

A háromkerekű Aptera 3 formája tökéletesen letisztult és hihetetlenül alacsony, mindössze 0,13 ellenállási együtthatóval rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legkisebb energiafelhasználással szelje a levegőt. 100 kWh-s akkumulátorral van szerelve a különleges formájú kocsi. Az autó tetejére napelemeket terveztek, amelyek tiszta napsütéses időben akár 64 km-rel növelik meg hatótávot. További 60 kilométerre termel áramot, ha plusz napelemeket rendel a vásárló a motorháztetőre.

Az Aperta 3 kisebb akkuval is elérhető lesz. A legkisebb, 25 kWh-s akkumulátorral szerelt változatnál a megtehető távolság körülbelül 400 km egyetlen feltöltéssel. A kínálatban szerepel egy 40 kWh-s modell, amellyel 644 kilométer távolságra juthat el a használó, de igény esetén választható 60 kWh-s akkumulátorral is, amely 966 kilométer megtehető távot biztosít.

Egyelőre a gyártó nem közölte a lóerő és nyomatékadatokat. A várakozások szerint az első kerékkel hajtott alapmodell 5,5 másodperc alatt éri a 100 km/órás sebességet, míg a legnagyobb teljesítményű háromkerekű modellnek mindössze 3,5 másodpercre lesz szüksége ahhoz, hogy elérje ugyanezt a tempót. Az EV teljesítményének kulcsa, hogy még a legnagyobb akkuval szerelt Aptera 3 tömege is kevesebb, mint 1000 kg. A DC gyors töltéssel óránként 800 km távra elegendő energiát képes felvenni.

Az Aptera 3 ára 25900 dollártól indul és a lehetőségektől függően akár 46000 dollár fölé emelkedhet.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...