Az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio lett az Év Sportkocsija

In hír
Év Sportkocsija

Legalábbis az Auto Bild olvasói szerint. Egyetlen kategóriában sem volt annyi induló, mint a sportkocsik közöt, azon belül a „Szedánok és kombik/ széria autók” kategóriában.

Év Sportkocsija

A tavalyi évben ugyanitt az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio vitte a prímet. Mindkét autót az Alfa csúcs aggregátja, az 510 lóerős V6-os biturbó benzines motor hajtja.

A Giulia Quadrifoglio megtestesíti az Alfa elkötelezettségét a minőség és a teljesítmény mellett. Az autó dinamikájáról és az általa nyújtott vezetési élményről már sokan zengtek ódákat. A 2.9 literes V6-os Bi-Turbó erőforrás 100%-ban alumínium, az 510 lóerő mellé kerek 600 Nm nyomaték társul 2500-ös percenkénti főtengely fordulatnál. Az erő 8 sebességes automata váltón keresztül jut a kerekekhez. RACE módban a váltás !150! milisecundomot vesz igénybe.

Az autó külseje még mindig szívdöglesztő és szerintem 10 év múlva sem fog megfakulni, ahogy ezt a korábbi Alfa modelleknél is láthatjuk.

Szóval gratula Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio!

Év Sportkocsija

Az Alfa már sok díjat begyűjtött ezzel a modellel, például itt is. Hogy az autó miért nem lett akkora piaci siker, mint ahogy azt várták, még ma is kérdés. Pedig minden tekintetben megérdemelte volna.

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...