Limitált F-Type kiadással ünneplik az E-Type 60. születésnapját

In hír
E-Type 60

A Jaguar 2021 márciusában az F-Type Heritage 60 Edition modellel ünnepli a fantasztikus E-Type 60. születésnapját. A különkiadás alapja az 575 lóerős, összkerekes F-Type R, egy olyan Sherwood Green fényezéssel, ami a 60-as évek óta nem volt elérhető a gyártó autóihoz.

E-Type 60

A heritage 60-ból csak 60 kézzel gyártott példány készül Convertible és Coupe kivitelben.

A különcséget erősítik a Gloss Black és Chrome részletek és a 20 colos Gloss Black kovácsolt alufelnik.

E-Type 60

A Heritage 60 Edition belső terében különleges anyagokkal és megoldásokkal találkozunk, az egyedi, kéttónusú Caraway / Ebony Windsor bőrkárpittól kezdve az E-Type által ihletett alumínium középkonzol díszítőelemen át az SV Bespoke emlékplakettig.

E-Type 60

Az alapul szolgáló F-Type R2019-ben mutatkozott be. Ez a típus csak összkerék meghajtással, módosított lengéscsillapítókkal, kanyarstabilizátorokkal és hátsó csonkállványokkal készül.

A páratlan dinamikát pedig az 5.0 literes kompresszoros V8 adja, ami 575 lóerő és 700 Nm nyomaték leadására képes. 96 km/h-ra 3,5 másodperc alatt gyorsul, a végsebességet pedig elektronika korlátozza 300 km/h-nál.

A Heritage 60 Edition minden egyes példánya az Egyesült Királyságban, a Jaguar Castle Bromwich-i gyárában készül. A végső kidolgozást a SV Bespoke csapata végzi a Jaguar Special Vehicle Operations Warwickshire-i üzemében.

Emellett az ikonikus sportkocsi hatvanadik születésnapjának tiszteletére a Jaguar Classic összeállította limitált E-Type 60 kollekcióját. Ebben az 1960-as évekből származó, tökéletesen helyreállított 3,8 literes E-Type-ok szerepelnek, méghozzá párban: ezek a modell két legnevezetesebb kivitele: a ‘9600 HP’ és a ‘77 RW’ előtt tisztelegnek.

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...