10 éves a Nissan LEAF, az elektromos autók úttörője

In elektromos autók

A korai vásárlók egy része a mai napig megtartotta és bátran, gondtalanul használja elektromos autóját. Az első értékesítések óta eltelt időszak nem kevesebb, mint 10 teljes év.

A Nissan világszerte ünnepli a LEAF értékesítések kezdetét, az eladások 2010 decemberében kezdődtek. A kezdeti piacok közé tartozott az Egyesült Államok, Japán és néhány európai ország.

 

Ebben az évtizedes időszakban a Nissan több mint 500 000 LEAF-et adott el világszerte. Csak az Egyesült Államokban 2020. szeptember végéig közel 147 ezer új autó talált gazdára, ami a LEAF-et az USA egyik legnépszerűbb elektromos autójává teszi.

A japán gyártó megjegyezte, hogy a teljesen elektromos első generációs LEAF  “egy olyan autó, amely segített előkészíteni az utat az EV-k elterjedésének szerte a világon”, számunkra ez nagyon fontos szempont. A Nissan akkor vitte piacra a LEAF-et, amikor az autóipar nagy része nevetett az elektromos járműveken.

A Nissan egyáltalán nem volt biztos, hogy képes lesz elérni eredeti értékesítési céljait. Egy teljesen elektromos autó piacra dobása egy évtizeddel ezelőtt lehet, hogy még túl korai volt, de a vállalat elképesztő munkát végzett és a siker beérett.

“A Nissan LEAF megváltoztatta a világ szemléletét az e-autózásban. Az első tömeges gyártás és értékesítés 2010-es elindítása igazi szerencsejáték volt, de a Nissan elkötelezte magát és továbbra is kitart az elektromos autók fejlesztése és gyártása mellett, a LEAF értékesítése nemrégiben túllépte az 500 000 eladott autót.”

 

A japán autógyártó büszke, hogy 2020 végén több boldog LEAF tulajdonosról is tud, aki az első amerikai LEAF vásárlók között volt, majd 10 évig megtartotta autóját és mostanra túljutott a 200 000 megtett kilométeren.

Aditya Jairaj, a Nissan amerikai elektromos járművek marketing és értékesítési stratégiájának igazgatója elmondta:

“Ez a mérföldkő sokkal nagyobb, mint maga a LEAF. Ez azt bizonyítja, hogy szilárd alapot hoztunk létre az EV-k számára. A vállalat minden területén felhasználjuk az EV tapasztalatokat és ezt a tudást továbbvisszük amikor az EV-k következő szakaszára tekintünk a vadonatúj Nissan Ariya bevezetésével. “

A Nissan teljes erővel az első teljesen elektromos crossover-en , a Nissan Ariya-n dolgozik, az új model várhatóan 480 km hatótávra lesz képes, amely négyszer több, mint a korai LEAF-é volt.

Forrás: insideevs

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...