Szervízelés telefonnal – a Skoda nagy ötlete

In hír
Szervízelés telefonnal

A Skoda nyerte az Auto Bild és a Computer Bild magazinok által idén hetedjére odaítélt Úttörő Díjat. Az ötlet lényege, hogy telefonnal vagy tablettel felvesszük az autónk hangját, majd továbbítjuk egy központba, ahol a hangminta analizálásával, korábbi mintákhoz való hasonlításával egy mesterséges intelligencia eldönti, szükség van-e szervizes beavatkozásra.

Az Úttörő Díj része a Connected Car díjnak, amit szintén az Auto Bild és Computer Bild ítél oda. Az olvasók a holnap legígéretesebb trendjeire és innovációira szavazhatnak. Az Úttörő díjat speciális ötletek, projektek és koncepciók részére ítélik oda.

Szervízelés telefonnal

Elég ígéretes ötlet, gondolom a kulcs a minél nagyobb hangminta adatbázis lesz. Például egy hidrotőke vagy egy kinyomócsapágy problémát mindenképpen ki lehet így szűrni.

A hír szerint tehát nem csak azt mondják, gyere a szervízbe, mert gond van, hanem egyből diagnózissal is szolgálnak. Ezen aztán elindulhat a további vállalkozás ötlet gyár…

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...