A Citroen e-Jumpy lett az év kishaszonjárműve

In elektromos autók, hír
év kishaszonjárműve

2019-ben a Citroen Berlingo Van nyerte el ezt a címet, most pedig az elektromos e-Jumpy hozott elismerést a francia gyártónak az „International Van of the Year 2021” („Az Év Kishaszonjárműve”)  díjjal.

A díj odaítéléséről könnyű haszongépjárművekre szakosodott független folyóiratoknál dolgozó újságírókból és szerkesztőkből álló 24 tagú zsűri döntött.

Az e-Jumpy májusban mutatkozott be. A WLTP szerinti 330 km-es hatótáv egész jó, elektromosságából fakadóan nagy előnye, hogy nyugati városokban oda is behajthat, ahová belsőégésű motoros járművekkel már nem lehet bemenni.

év kishaszonjárműve
William CROZES @ Continental Productions

A 330 km-es hatótávot a nagyobb, 75 kWh-ás akksival tudja az e-Jumpy, de akinek a napi teendőkhöz elég a WLTP szerinti 230 km-es hatótáv is, az veheti az autót 50 kWh-ás akksival olcsóbban. A vilanymotorja 100 kW-os, a végsebessége pedig 130 km/h.

A tervezők ügyességét dicséri, hogy az e-Jumpy megtartotta a belső égésű motoros változatok minden előnyét. Maradt a háromféle hosszméret, az 1,90 m magasság (a parkolókba való bejutás érdekében), a hasznos térfogat akár 6,6 m3-ig, a hasznos teher maximum 1275 kg, a kerékjáratok között mért hasznos szélesség pedig 1,25 m.

év kishaszonjárműve
Copyright William CROZES @ Continental Productions

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...