Töréstesztelt Ford Mustang már néhány ezer dollárért megvehető

In Téma

Valószínűleg még soha nem gondolt arra, hogy vásároljon egy olyan autót, amelyet ütközéses tesztelésre használtak és ripityára törtek. Most mégis kettő ilyen autóra lehet licitálni.

 

Az interneten kutakodva a The Drive (amerikai online magazin) talált egy sárga és egy barna 2018-as gyártású Ford Mustang-ot amelyek értékesítésre kerülnek.  A GSA Auctions értékesíti az eladó autókat amelyek nulla kilométeresek, de az NHTSA összeütközéses tesztet végzett velük. Mindkettő kocsi Buffalo-ban található. A Fordokat olyan szinten törték össze, hogy egyiket sem lehet javítani majd közlekedni vele az utakon. Akkor mégis miért akarja valaki megvásárolni őket?

A cikk írásakor a licitálás már megkezdődött és a barna Mustangra rögtön egy 1247 dolláros ajánlat érkezett, míg a sárga már 2469 dolláros licitnél tart. Mindkét Mustang 2,3 literes EcoBoost, négyhengeres motorral van szerelve, mivel csak oldal irányú ütközéses tesztekre használták őket, jó eséllyel a barna autó motorja és a sebességváltója nem sérült, amíg a sárga Ford még működőképes is lehet.

Különböző részeit meg lehet menteni a Mustang duónak. Például a kerekeik nem sérültek és újnak adhatók el. Hasonlóképpen a fékek is új állapotban vannak csakúgy, mint a kipufogórendszer. Bizonyos karosszérialemezeket is el lehet adni, köztük az utas oldali ajtókat, amelyek hibátlanok. Ha valaki hajlandó egy kis munkát beletenni, akkor az autók szétbontásával egész szép bevételre tehet szert.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...