A Toyota Land Cruiser drogokkal és fegyverekkel megpakolva okozott hatalmas balesetet

In hír

Az ausztrál rendőrség letartóztatta és több bűncselekmény elkövetése miatt vádat emelt egy férfi ellen. Az eset Új Dél-Wales államban történt. Egy Chevrolet Camaro és egy Toyota Land Cruiser karambolozott, a balesetet okozó Toyota sofőrje rengeteg kábítószert és fegyvert szállított.

A baleset december 5-én, szombaton történt és egy arra közlekedő autós dashcam-je megörökítette az egészet eseményt. A videóban látható hogy a piros Camaro a jobb oldali (belső) sávban szabályosan halad követve egy fehér kisteherautót, amikor a középső sávban közlekedő nagy teherautó mellé érnek. A Land Cruiser ekkor hirtelen a jobb sáv mellett a füvön előz egy autót, majd nagy sebességgel becsapódik a Camaro hátuljába. Az ütközés akkora erővel érte Chevy-t, hogy szinte bepréselte a kamion alá.

Az Új-Dél-Wales-i Rendőrség kijelentette, hogy a baleset következtében a Land Cruiser platóján szállított szerszámos dobozok szétszóródtak az úton, amelyek vákuumzárt tasakokkal volt tele. Ezekben nagyjából 47 kg marihuána és több mint 39000 ausztrál dollár készpénz volt.

A hatóságok hamar a helyszínre érkeztek, majd átkutatták a Toyotát, hét lőfegyvert, rengeteg lőszert és egy fehér porral teli tasakot is találtak, amelyről kiderült, hogy kokain.

A Keith Anderson néven azonosított 37 éves férfit a mentők a helyszínen ellátták majd kábítószer- és alkoholvizsgálatra a wyongi kórházba vitték. Hamarosan a Wyong-i Rendőrkapitányságra szállították és rögtön letartoztatták. A vád ellene, hogy bűncselekményből származó készpénz volt nála, nagy mennyiségű tiltott kábítószert szállított és birtokolt valamint lőfegyver biztonságos tárolásának valamennyi szabályát megszegte.

A Camaro sofőrjének esetleges sérüléseiről nem közöltek részleteket.

Forrás: carscoops

You may also read!

sérült autók Európában

Kiderült, mely autók sérülnek a legritkábban és a leggyakrabban Európában

Használt autó vásárlásakor az egyik legfontosabb cél annak kiderítése, hogy volt-e már balesetes az autó. Miután egy autó karosszériája

Read More...
Tim Gábor

Tim Gábor a sírból hozta vissza a hétvégéjét

A regnáló FIA Swift Cup Europe bajnok Tim Gábor 16 pontos előnnyel várta a bajnokság harmadik hétvégéjét, melyet az

Read More...
Hidrogén hajtású Defender

Hidrogén hajtású Defender prototípust fejleszt a Jaguar Land Rover

A Jaguar Land Rover az új Land Rover Defenderre épülő, hidrogénüzemű (hydrogen fuel cell electric vehicle – FCEV) prototípus

Read More...