Elation Freedom Hypercar Dogo 001, a hihetetlen teljesítményű elektromos sportkocsi

In elektromos autók

Az Elation Hypercars Freedom úgy tűnik elérte a végleges formáját, legalábbis a digitális világban. Az EV újdonság első prototípusát, a Dogo 001 látványtervét nem rég mutatták be.

A Dogo Argentino erejéről ismert dél-amerikai kutyafajta, amelyet gyakran használnak nagyvadak vadászatára. Az erőtől duzzadó kutyáról nevezték el a már működő prototípust, a hiperautó jövőre lép a tesztelési szakaszba.

A végleges gyártási modell a tervek szerint a 2022-es Genfi Autószalonon debütál, szénszálas karosszériával, szén-kevlár monokokkal és teljesen elektromos hajtáslánccal. A modell három villanymotort használ, amelyek teljes teljesítménye 1427 lóerő és 1440 Nm nyomaték. Ha az ügyfelek ezt a teljesítményt kevésnek tartják, készül még erősebb változat is, plusz egy extra villanymotort szerelnek be és így 1903 lóerős modellt kaphatnak.

Az Elation bejelentése szerint a Freedom álló helyzetből 100 km/órára mindössze 1,8 másodperc alatt ugrik és elérheti a 418 km/órás maximális sebességet. A szuperkocsi 100 és 120 kWh kapacitású akkumulátorral rendelhető, az egységek hozzávetőlegesen 483 és 644 km hatótávolságot biztosítanak.

A hiperautó ICE-meghajtású változatban is választható, a Freedom Iconic Collection egy 5,2 literes V10-es motort kap, amely 8500 fordulat/percnél 750 lóerőt produkál, hétfokozatú dupla kuplungos automata váltóval és összkerékhajtással párosul. A 0–100 km/órás gyorsulás a becslések szerint 2,5 másodpercet vesz igénybe és a maximális sebessége elektronikus úton korlátozva 386 km/óra.

Egyetlen hiperautó előállítása állítólag meghaladja a 4000 munkaórát. Az Elation azt tervezi, hogy évente 25 autót készít a Freedom-ból. Az elektromos modell ára 2 millió dollárnál kezdődik, míg az ICE változat legalább 2,3 millió dollárba kerül majd.

Forrás: carscoops

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...