Árverésre kerül az A-Team 1979-es furgonja

In Téma, veterán

Az A-Team kisteherautója valószínűleg a világ egyik leghíresebb furgonja. Évtizedek alatt számos autó és pick-up átalakításhoz adott ihletett.

A hamarosan árverésre kerülő modell azonban nem szerepelt az ikonikus tv sorozatban, itthon „A szupercsapat” címen futott. Ez a példány a hat hivatalos engedéllyel rendelkező modell egyike, amelyet az A-Team filmsorozat népszerűsítésére használtak az Egyesült Államokban és Kanadában.

Ez a furgon egy 1979-es gyártású Chevrolet G-Series, amelyet 1983-ban alakítottak át, hogy hasonlítson a filmben használt GMC kisteherautóra. A másolat tökéletes, fekete és ezüst fényezésű és a narancssárga csík is megvan az autó oldalán, amely egészen a hátsó tető spoilerig fut. A kisteherautót gallytörő ráccsal valamint BFGoodrich abroncsokkal és piros kerekekkel is felszerelték ahogy a fimben volt.

A sorozatban használt autó utastere is megegyezik az eladásra kínált modellével. A négy üléses belsőtérben CB-rádió és rengeteg fegyver található. Feltűnhet, hogy ez a modell nem az utánfutók dísze volt, mivel a kilométer-számláló szerint az elmúlt 41 évben 90 297 mérföldet (145319 km) tett meg az autó.

A motorról nincsenek adatok, de a VIN gyors ellenőrzése után kiderült, hogy a kisteherautó 5,7 literes V8-as motorral rendelkezik, amely valószínűleg egy négyfokozatú automata sebességváltóhoz van csatlakoztatva.

A kisteherautót január 23-án egy árverésen adják el, minimum ár nélkül kínálják a Worldwide Auctioneers-en. A bevételt jótékonysági célokra a J. Kruse Oktatási Központ számára ajánlják fel.

Forrás: carscoopps

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...