A Nissan tovább csökkenti képviseleteit Európában

In hír

A Nissan állítólag tovább akarja csökkenteni jelenlétét Európában, ahol a személyautók értékesítését és gyártását a Renault-ra bízza – írja a Yomiuri japán újság.

Az autógyártó új, nagyarányú terjeszkedési terve Carlos Ghosn volt elnök ötlete volt és most ezt szeretné megfordítani az új vezetőség. A japán autógyártó harminc országban és leginkább Kelet- Európában csökkenti a forgalmazási csatornáit.

 

Rövidtávú céljai között szerepel, hogy bezárja a spanyol Avila gyártóüzemet, hogy raktárként használja tovább – írja a Reuters.

A jelentés nem közölt pontos részleteket a kiszervezésekről és azok tényleges nagyságáról. Egy ideje tudni lehet, hogy a Nissan lassan, de biztosan csökkenti európai jelenlétét és inkább a kínai, az amerikai és a japán piacokat erősíti.

Az átfogó terv, hogy ötödével visszafogja a gyártási kapacitást és ezzel radikálisan csökkenti a modellek számát, ezek mellett három év alatt 300 milliárd jennel (2,9 milliárd dollárral) csökkenti a működési költségeket is.

Nemrég a Nissan beismerte, hogy túl sok modellt kínált, köztük olyanokat is, amelyek nem voltak annyira versenyképesek. Különösen Európára érvényes ez a kijelentés, ahol az eladott autók száma 2017-ben még meghaladta az 566 ezret, de 2019-ben az eladások már 394 ezerre csökkentek és a tavalyi pandémia okozta kieséseket még nem is említették.

 

„Túl gyorsan meneteltünk és terjeszkedtünk a világban, arra számítva, hogy a globális autópiacok növekedni fognak és az értékesítési teljesítményünk kiváló lesz. Egyik sem történt meg. ”- mondta Ashwani Gupta, a Nissan globális üzemeltetési igazgatója.

Európában a jelentősen lecsökkentet kínálat mellett leginkább a crossoverekre összpontosítanak, a Qashqai, a Juke és az X-Trail adja a kínálat nagy részét.

Forrás: carscoops

You may also read!

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...