Íme a 2021-es Forma-1 naptár, de már a szezonnyitó ausztrál GP is kérdéses

In sport

Alig telt el pár nap 2021-ből, de a Forma-1 idei évre vonatkozó tervei már veszélybe is kerültek, mivel Ausztráliában a szezonnyitó futamot a COVID-19 járvány miatt úgy tűnik, elhalasztják.

Az ausztrál nagydíj a Melbourne-i Albert Parkban 1996 óta szerepel szezonnyitóként. Tavaly próbálták megrendezni a versenyt, de a pénteki szabadedzést követően törölték, mert a McLaren csapat egyik tagjának pozitív lett a vírus tesztje.

A világjárvány terjedésének lassítására irányuló erőfeszítések miatt úgy tűnik, hogy 2021 lesz a második egymást követő év ausztrál szezonnyitó nélkül. Jó hír azonban az F1 rajongók számára, hogy a Motorsport.com jelentése szerint az eseményt nem törlik, csak elhalasszák.

Megnevezetlen forrásokra hivatkozva, a versenyt az év későbbi szakaszára ütemezik át. A január 1-jén közzétett F1 hivatalos Twitter oldala azonban március 21-et még az évad első futamaként jelöli az ausztrál versenyt.

A naptár következő versenyét, a Bahreini Nagydíjat március 28-án rendezik és a jelek szerint ez a futam lehet a tényleges szezonnyitó, ha a Melbourne-i nagydíjat valóban elhalasztják.

A sportág 2020-as naptárát megrengette a világjárvány, a szezon nagy része európai pályákon zajlott, zárt kapuk mögött. A vírus terjedése ellen tett erőfeszítések ellenére mégis három pilóta pozitív eredményt adott tavaly.

Az ausztrál kormány már kijelentette, hogy kéthetes karanténra kötelezi az összes F1 csapat valamennyi résztvevőjét.

Biztató, hogy Ausztráliában jelenleg csak 279 aktív COVID-19 eset van, ezzel szemben az egekbe szöknek a pozitív eredmények az Egyesült Királyságban, ahol az F1-es csapatok többsége tervezi és építi az autóját. Január 2-án több mint 57 000 új esetet regisztráltak a hatóságok.

Nem a Forma-1 az egyetlen motorsport, amely szervezési problémákkal szembesült a járvány miatt. A Formula E szervezőinek is le kellett mondania az első versenyét Santiagóban, miután Chile lezárta a határait az Egyesült Királyságból érkezőkkel szemben.

Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Abu Dhabi 2020. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas
Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Abu Dhabi GP 2020. Lewis Hamilton, Valtteri Bottas

Forrás: carscoops

You may also read!

Már épül az új présüzem a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában

Megkezdődtek a Mercedes-Benz új présüzemének építési munkálatai Kecskeméten. A gyár második présüzemében a tervek szerint 2022-ben kezdődik meg a

Read More...

Nyári gumi: 2021-es nyári gumi tesztek, a biztonságos közlekedés záloga az alapos felkészülés

A gumiabroncs kiválasztása jelentős hatással lehet a vezetési biztonságára, ezért a BHPgumi munkatársai nagyon fontosnak tartják a döntés előtti

Read More...

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...