Arattak a Peugeot haszonjárművek a brit szaksajtóban

In hír
Év Kishaszonjárműve

A rangos Év Kishaszonjárműve (International Van of The Year – IVOTY) díj mellett 2020-ban az angol szaksajtó is díjazta a Peugeot kisteherautóit: három méretosztályban is aranyéremmel – köztük egy abszolút győzelemmel – távozott a What Car magazin „Van Awards 2021” díjátadójáról a Peugeot. Ezzel egy időben egy nem kevésbé patinás online folyóirat, a Parkers az év elektromos újdonságait rangsorolva helyezte az élre a Peugeot közepes méretű villanymotoros furgonját.

A brit What Car? magazin, amely 1978 óta szavazza meg minden évben az aktuális személyautó-piaci kínálat legjobb darabjait, idén először ugyanis a haszonjárművekre is kiterjesztette nagy presztízsű díját. Öt szegmensben (kompakt, kis, közepes és nagy áruszállítók, valamint elektromos áruszállítók) hirdettek abszolút győztest, ezen kívül különdíjakkal jutalmazva az egy-egy részterületen kiemelkedő képességeket mutató modelleket.

Év Kishaszonjárműve

A Peugeot Partner magabiztosan győzött saját méretosztályában, a kompakt áruszállítók között. Sikeréhez hozzájárult a személyautókra jellemző vezetői környezetet, a komoly hasznos teherbírás (650-1000 kg) és raktér-kapacitás(3,3-3,8 m3).

A kényelmes futómű és a takarékos erőforrások szintén hozzájárultak a győzelemhez, a pont az i-re viszont az itt is remekül funkcionáló többszörösen díjnyertes i-Cockpit kezelőfelület volt.

Az eredetileg a Peugeot személyautóihoz kifejlesztett i-Cockpit vezetői környezetnek köszönhetően a Partner egyedül, társmodelljeit is megelőzve állhatott fel a dobogó csúcsára. A közepes és nagy áruszállítók mezőnyében ellenben a Partner nagyobb fivérei a velük közös műszaki alapokon nyugvó modellekkel együtt örülhettek a sikernek.

Év Kishaszonjárműve

A Peugeot Partnerhez hasonlóan kétféle tengelytávval elérhető, de kettő helyett három választható karosszériahosszt kínáló Peugeot Expert és a 2019 közepén teljes körűen megújult, modern vezetőtámogató technológiákkal és új felszereltségi csomagokkal még kompetensebbé tett Peugeot Boxer (ikertípusaikkal karöltve) a közepes és nagyméretű áruszállítók legpraktikusabbjának bizonyultak.

Év Kishaszonjárműve

Ami a Peugeot Boxert illeti, a Peugeot klasszikus modellje klasszikus értékekkel emelkedett a szegmens élére. Négy különböző karosszériahossza, 8-17 köbméteres raktere és 1440- 2060 kg hasznos terhelhetősége a kínálat legcélszerűbben kihasználható tagjává teszi.

Nem véletlenül olyan népszerű a típus a lakóautó-építők vagy egyéb, speciális felépítményeket készítő vállalkozások körében. Ráadásul a Boxer a Peugeot aktuális haszonjármű-kínálatában elsőként kapott tisztán elektromos hajtásláncot; mára az Expert és a Partner is beállt mellé a sorba.

 

Hogy mennyire fontos az áruszállító szegmensben is a villamosítás, azt jól szemlélteti egy másik brit kiadvány, a Parkers Év Új Autója díja, ahol három szegmensben is versenyt hirdettek villanyautók számára.

Év Kishaszonjárműve

A Peugeot e-Expert és ikertípusai minden versenytársánál nagyobb elektromos hatótávolságot (akár 330 km a WLTP norma szerint) és kedvezőbb teherbírást (akár 1275 kg) kínál, amihez kedvező vételár és elismerésre méltó vontatási alkalmasság (akár 1000 kg) társul, így a zsűri szerint ezek lettek a legkiválóbb elektromos haszonjárművek.

Illusztrációk: Peugeot, What Car?

You may also read!

Veterán Villany

A múlt autói a jövő szolgálatában: legendás járműveket alakítanak át menő elektromos járgányokká – Veterán Villanyos

Richard „Moggy” Morgan és csapata nem ritkán a lehetetlennel kokettál: legendás kocsikat alakítanak át elektromos autókká, de úgy, hogy

Read More...
Korda Racing Supercar

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság

Read More...
drágul a gázolaj

Szerdától drágul a gázolaj

Szerdán a benzin átlagára nem változik, a gázolaj átlagára viszont emelkedik bruttó 2 forinttal literenként. Így a hét közepén

Read More...