A Lada megmutatta a vadonatúj Niva terepjáró tervét, amely 2024-ben piacra kerül

In autóipar, hír

A Lada hatalmas átalakuláson megy keresztül a Renault-csoport gondozásában és 2025-ig már négy teljesen új modellt várhatunk tőlük.

A négy modell közül az egyik a vadonatúj Niva terepjáró lesz, majd egy évvel később egy új C szegmensű terepjáró következik, amely nagyjából ugyanabban az időben jelenik meg, mint a nemrég tervként bemutatott Dacia Bigster.

A kettő ugyanazon a CMF-B platformon osztozik, amelyet a legújabb Logan és Sandero, a Renault Clio és Captur valamint a Nissan Juke and Note is használ.

Az új Niva bemutatása egyre élesedik, egyre többet engednek látni a tervekből. Viszonylag kompaktnak, masszívnak és egészen látványosnak tűnik, annak ellenére, hogy ezek a kerekek túl méretesek (végül is egyelőre csak egy vázlat). Rengeteg robusztus elemet tartalmaz, az első burkolat L-alakú LED-es nappali menetfényeket rejt, fölötte az irányjelzőkkel csakúgy, mint a régi modellen.

Ami a hátsó rész kialakítását, a hajtóműveket, a technikát, az árakat illeti egyelőre mind rejtély. Egy modern autóra számítunk a végén, tisztességes biztonsági és kényelmi technológiával, valamint egy elérhető árcédulával.

Az AVTOVAZ Lada márkája Granta és Vesta modelljeinek köszönhetően jelenleg több mint 20% -os piaci részesedéssel vezeti az orosz eladásokat. A Renault-csoporton belül a Lada és a Dacia különálló cégek maradnak, mégis mindkettőjüknek lesznek közös termékei, amelyek a korábban említett CMF-B platformon alapulnak.

„Az újonnan bejelentett Groupe Renault Renaulution stratégiája keretében az AVTOVAZ erős üzleti modelljét és versenyképességét az újonnan bevezetett Dacia-Lada üzleti egységbe hozza. Az új Niva 2024-es bevezetése mindenképpen fontos dátumot jelent az orosz Lada számára, de új távlatokat is nyit a márka számára ”- mondta Yves Caracatzanis, az Avtovaz Csoport vezérigazgatója.

A Renault továbbra is sikereses a piacokon, az óriás konszern most azt akarja elérni, hogy a Lada és a Dacia a teljes potenciálját kibontakoztassa, ezzel teljes értékű, elismert nemzetközi márkává téve őket.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...