Az elektromos járművek értékesítése Romániában folyamatosan rekordokat dönt

In elektromos autók, hír

Ez a nagymértékű növekedés is alig több mint 2800 új EV-t jelent, de a világjárvány ellenére ez figyelemreméltó javulás.

A román autóvásárlók lassan elfogadják az elektromos járműveket, mint teljes értékű autót. Az értékesítési adatok is ezt bizonyítják, a 2020 év végéig eladott új elektromos autók száma rekord magasságba emelkedett.

Az ország autógyártói és az importőrök szövetsége (APIA) szerint pontosan 2846 új elektromos autót regisztráltak Romániában 2020-ban. Ez 89 százalékos növekedést jelent a 2019-ben forgalomba helyezett 1506 tiszta EV-hez képest. Annak ellenére, hogy a román vásárlók nem kapnak nagy EV-ösztönző kedvezményeket.

Nem meglepő, hogy a legnépszerűbb gyártó a Renault volt (a Zoe, a Twingo és a Kangoo Z.E.), ezt követte a Volkswagen (e-Golf és e-Up!) és a Skoda a Citigo iV-vel, majd a Hyundai, a Mercedes és Tesla-ból is eladtak jó pár darabot.

A plug-in hibridek is nagyon népszerűek voltak 2020-ban. 158 százalékkal több talált gazdára. A tisztán elektromos autókkal együtt a piaci részesedésüket a 2019-es 4,2-ről 7,1 százalékra sikerült növelni a tavalyi év végére.

Az elektromos járművek népszerűsége továbbra is növekszik az országban, mivel egyre több modell válik elérhetővé, különösen a megfizethetőbb árkategóriában. A Tesla 2021-ben lép be hivatalosan a román piacra és ígéretet tett, hogy a közeljövőben megépíti első három Supercharger töltőállomását is. Románia a Dacia otthona, annak ellenére, hogy a gyártó első EV-jét, a Spring-et nem helyben gyártják, alacsony ára és ismerős neve sikeressé teszi a román új autóvásárlók körében.

Forrás: insideevs

You may also read!

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...

Fedezd fel a világot: bemutatkozik az új Harley-Davidson Pan America és Pan America Special

Ellenállónak építve, felfedezéshez fejlesztve, kalandokra tervezve - a Pan America a Harley-Davidson vadonatúj, “fedezz fel mindent” motorkerékpárja azoknak, akik

Read More...