Vevőre vár ez az egyedi Maybach kupé, amelyet Muammar Kadhafi rendelt

In Téma

Még 2010-ben a Xenatec nevű cég elkezdte megépíteni a Maybach, kupé változatát. A mérnökök levették a hátsó ajtókat a luxusautóról és megalkották a Xenatec Maybach 57S Coupét.

Az eredmény meglehetősen lenyűgöző, de a tervezett 200 autó ellenére csak nyolc (egyesek szerint hat) luxuskupé készült. Ez modell a 004-es alvázszámot viseli, Muammar Kadhafi akkori líbiai vezető vásárolta meg, de soha nem szállították át neki, mert rezsimjét 2011-ben megbuktatták.

Ezek az előre nem várt politikai változások miatt az eladásra kínált modell Európában maradt és a kilométerórája mindössze 2300 km-et mutat. Az értékesítő cég, a holland Auto Leitner állítása szerint ez a legalacsonyabb futásteljesítményű kétajtós Maybach a világon.

Az állapota természetesen hibátlan. Kívül-belül a bézs és a fehér szín dominál, A1-es azaz a legtökéletesebb minősítést kapta az autó. Műszakilag sem találni kivetnivalót és 6,0 literes V12-es motor 612 LE-t produkál. Ez az erőmű az akkori motorválaszték csúcsa volt és elég ahhoz, hogy ezt a 2,7 tonnás autót nagyon élénken, mindenféle gond nélkül mozgassa.

Kadhafi úgy tűnik, hogy minden lehetséges opciót bejelölt az extrák listáján. Kupé létére a hátsó ülésekhez hűtőszekrény és telefon is tartozik, a CD és DVD rendszer mellé megrendelte a  fűthető kormánykereket. Szinte biztos, hogy nem lesz ilyen hideg Líbiában, de azért nem árt, jó ha van benne az is.

A Xenatec 2011-ben ’csupán’ 675 000 eurót kért az autóért, ami lényegesen több volt, mint a Maybach 57S négy ajtós gyári változata. Úgy tűnik komoly haszonra tesz szert a jelenlegi tulajdonosa, mert az Auto Leitner az autóért 961 950 eurót kér.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...