Abból az időből, amikor a Mitsubishi igazi ikonikus autókat gyártott

In auto, Téma

Nem rég bukkant fel az interneten ez az eladó, 7 ezer mérföldet futott 1997-es 3000 GT VR-4, amely a Mitsubishi ’dicsőségnapjaira’ emlékeztet.

A Mitsubishi 1990 és 2000 között gyártotta a 3000GT-t, más néven GTO-t, mint első számú riválisát a Nissan 300ZX-nek. Rengeteg különböző variációban kínálták a gyártás során, amelyek közül az Egyesült Államokban és Kanadában a VR-4 változat volt a legkelendőbb.

Az eredeti 3000GT bukó lámpával rendelkezett, de a második generációt már egy hagyományosabbnak mondható fényszóróval látták el. Ez az 1997-es modell a második generáció első példányai közül származik, és az eBay eladási listáján szerepel. A leírás szerint egy kitűnően karbantartott és mindössze 7321 mérföldet futott sportkocsiról van szó.

A karosszéria Panama zöld fényezést kapott, ezzel a színnel összesen 71 VR-4 készült és az autó a gyári krómozott kerekeivel rendelkezik.

A belső tér eredeti állapotban van, sárgásbarna bőr borítja az üléseket és az ajtókárpitokat, a műszerfal, a sebességváltó alagút és a kormány fekete színű bőrrel készült. A kora ellenére a bőrüléseken csak nagyon kevés nyoma van kopásnak és az eladó, a Cosmo Motors kihangsúlyozza, hogy az autóban soha nem dohányoztak.

A modellkínálat csúcsa a 3000GT VR-4 3,0 literes ikerturbós V6-os motorja volt, amely 320 lóerőt ad le 6000 fordulat/percnél és 427 Nm nyomatékot biztosít.

Az autó eredeti ára 1997-ben 45 938 USD volt, most ezért az alacsony futásteljesítményű, egy tulajos példányért 59 997 USD kérnek.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...