A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

In elektromos autók, hír

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell látható, érdekes helyzetben. Az elektromos autó tisztázatlan okok miatt nem állt meg és egy terepjárónak ütközött.

A baleset Miami Beachen történt és a fotót megosztó személy, aki egyébként a Tesla sofőrje, azt állította, hogy az Autopilot rendszer nem működött megfelelően, ezért nem sikerült lefékeznie az autót és a terepjáró hátuljába csapódott. Nem tudni, hogy az Autopilot engedélyezve volt a baleset bekövetkezésekor, de a rendszer szigorúan előírja a sofőröknek, hogy figyeljenek a vezetésre és mindig álljanak készen a beavatkozásra.

Egyelőre tisztázatlan, hogy a Tesla milyen gyorsan ment és mekkora volt a sebessége az ütközés pillanatában, de az összetört autók helyzetét nézve, elég nagy lehetett. Az Y modell egész első része megsemmisült és úgy tűnik, hogy az egyik kerék teljesen benyomódott a karosszériába. A SUV lökhárítója leszakadt és valószínűleg az autó alja is komolyabban károsodott. A Tesla a szélvédőig becsúszott a terepjáró alá, ezért a tető is megsérült.

Függetlenül attól, hogy engedélyezve volt az Autopilot használata a baleset idején, egyértelmű hogy a Tesla sofőrje a hibás és magyarázatot kell adnia a hatóságoknak valamint vállalni a felelősséget a károkozásért.

Forrás: carscoops

You may also read!

Berta Benjamin F4

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a

Read More...
Skoda Fabia

Itt a 4. generációs Skoda Fabia

A Skoda Fabia 22 éve indult hódító útjára és nagyon sikeres modellnek mondható. Ez már a negyedik generáció. A

Read More...
bővül a GreenGo

Két országban bővíti flottáját a GreenGo

Új, Skoda Citigo e iV elektromos autókkal bővül a GreenGo hazai és prágai flottája. Azért éppen ezzel a modellel,

Read More...