A Humble Motors napelemes SUV-ot mutatott be

In autóipar, Concept, elektromos autók, koncepció autó

A 2020-ban indult kaliforniai Humble Motors bemutatta egy elektromos SUV koncepcióautó ötletét, a városi terepjáró 7,5 négyzetméternyi szabad felületét napelemekkel borította. A tervek szerint a Humble One már 2024-ben sorozatgyártásba kerül és 2025-től megkezdik a szállításokat. A vállalat nagyon biztos a dolgában, már ebben a korai szakaszban elkezdte a foglalásokat felvenni az autóra.

A beépített napelemekkel, a könnyű anyagokból megépített és különleges aerodinamikai formájával a Humble Motors az elektromos autózás élvonalába kíván tartozni. A Humble One állítólagos teljesítménye 761 kW, hatótávolsága 500 mérföld (kb. 800 kilométer). A napelemek állítólag további 10-60 mérföldre (16-97 kilométer) elegendő energiát képesek előállítani, az időjárástól függően.

A cég honlapján a Humble One négyajtós, öt személyes terepjáróra látható. A formája nagyon áramvonalas, a fejlesztő 0,25 cW légellenállási együtthatót adott meg, ami rendkívül alacsony érték, főleg egy SUV esetében. Összehasonlításképp, a Tesla Model 3 0,23-as értékkel rendelkezik.

A „rendkívül hatékony, szabadalmaztatás alatt álló napelemek” a jármű sík felületeinek mintegy 7,5 négyzetméterét, különösen a tetőt, az oldalablakokat, az ajtókat és a speciális „kihajtható szárnyakat” fedik le. A potenciális energiatermelés attól függ, hogy „hol élsz” mondják a Humble Motors tervezői. A társaság weboldala szerint “a világon sok olyan régió van, ahol a töltési infrastruktúra lefedettsége nagyon alacsony. A napenergiával működő elektromos járműveknek nincs szükségük töltőállomásokra. A hálózattól független járműveink jelentik a jövőt ”.

Ugyanakkor a Humble Motorsnak is meg van a szokásos gyenge pontja, ugyanúgy egy nagy akkumulátorral és az EV-k klasszikus töltési technológiájával működik. A Humble One a háztartási aljzatokról és a töltőállomásokról is tölthető és a továbbfejlesztett gyors töltésre támaszkodik. A kaliforniai vállalat az autó alapárát 109 000 amerikai dollárban határozta meg. Az előrendelések már 300 dolláros kaucióval lehetségesek, a weboldal szerint teljes egészében visszatérítik ezt az összeget, ha meghiúsulna a gyártás. A pletykák szerint a Humble Motorsnak már 20 millió dollár értékű előrendelése van. Ha a megrendelők a 300 dolláros előleget befizették az azt jelenti, hogy csaknem 67 000 autót már “eladtak”.

A Humble alapítója, Dima Steesy szerint a vállalt üzleti stratégiája a napelemes felületekkel rendelkező elektromos járművek tervezésére, gyártására és értékesítésére összpontosít. „Úgy gondoljuk, hogy a napenergia a mobilitás jövője, és a napenergiával működő elektromos járművek jelentik a következő lépést a szén-dioxid semlegesség elérésében”. A Humble csapatát többek között fizikusok, mérnökök és tervezők alkotják, akik korábban olyan autógyártóknál dolgoztak, mint a Ferrari, a Piaggio és a Ford.

Forrás: electrive.com

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights