A Humble Motors napelemes SUV-ot mutatott be

In autóipar, Concept, elektromos autók, koncepció autó

A 2020-ban indult kaliforniai Humble Motors bemutatta egy elektromos SUV koncepcióautó ötletét, a városi terepjáró 7,5 négyzetméternyi szabad felületét napelemekkel borította. A tervek szerint a Humble One már 2024-ben sorozatgyártásba kerül és 2025-től megkezdik a szállításokat. A vállalat nagyon biztos a dolgában, már ebben a korai szakaszban elkezdte a foglalásokat felvenni az autóra.

A beépített napelemekkel, a könnyű anyagokból megépített és különleges aerodinamikai formájával a Humble Motors az elektromos autózás élvonalába kíván tartozni. A Humble One állítólagos teljesítménye 761 kW, hatótávolsága 500 mérföld (kb. 800 kilométer). A napelemek állítólag további 10-60 mérföldre (16-97 kilométer) elegendő energiát képesek előállítani, az időjárástól függően.

A cég honlapján a Humble One négyajtós, öt személyes terepjáróra látható. A formája nagyon áramvonalas, a fejlesztő 0,25 cW légellenállási együtthatót adott meg, ami rendkívül alacsony érték, főleg egy SUV esetében. Összehasonlításképp, a Tesla Model 3 0,23-as értékkel rendelkezik.

A „rendkívül hatékony, szabadalmaztatás alatt álló napelemek” a jármű sík felületeinek mintegy 7,5 négyzetméterét, különösen a tetőt, az oldalablakokat, az ajtókat és a speciális „kihajtható szárnyakat” fedik le. A potenciális energiatermelés attól függ, hogy „hol élsz” mondják a Humble Motors tervezői. A társaság weboldala szerint “a világon sok olyan régió van, ahol a töltési infrastruktúra lefedettsége nagyon alacsony. A napenergiával működő elektromos járműveknek nincs szükségük töltőállomásokra. A hálózattól független járműveink jelentik a jövőt ”.

Ugyanakkor a Humble Motorsnak is meg van a szokásos gyenge pontja, ugyanúgy egy nagy akkumulátorral és az EV-k klasszikus töltési technológiájával működik. A Humble One a háztartási aljzatokról és a töltőállomásokról is tölthető és a továbbfejlesztett gyors töltésre támaszkodik. A kaliforniai vállalat az autó alapárát 109 000 amerikai dollárban határozta meg. Az előrendelések már 300 dolláros kaucióval lehetségesek, a weboldal szerint teljes egészében visszatérítik ezt az összeget, ha meghiúsulna a gyártás. A pletykák szerint a Humble Motorsnak már 20 millió dollár értékű előrendelése van. Ha a megrendelők a 300 dolláros előleget befizették az azt jelenti, hogy csaknem 67 000 autót már “eladtak”.

A Humble alapítója, Dima Steesy szerint a vállalt üzleti stratégiája a napelemes felületekkel rendelkező elektromos járművek tervezésére, gyártására és értékesítésére összpontosít. „Úgy gondoljuk, hogy a napenergia a mobilitás jövője, és a napenergiával működő elektromos járművek jelentik a következő lépést a szén-dioxid semlegesség elérésében”. A Humble csapatát többek között fizikusok, mérnökök és tervezők alkotják, akik korábban olyan autógyártóknál dolgoztak, mint a Ferrari, a Piaggio és a Ford.

Forrás: electrive.com

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...