Eladó ez az egyedi Porsche 911 GT3 RS, amelyre több mint plusz 250 000 dollárt költött a tulajdonosa

In auto, tuning

Egy különleges 2016-os Porsche 911 GT3 RS került fel a internetre, amelyet nem más rendelt, mint Jerry Seinfeld amerikai humorista, rendező aki nem utolsó sorban magyar felmenőkkel is rendelkezik. Az autó árverése a hét végén kezdődik.

Seinfeld a világ egyik legnagyobb Porsche gyűjtője, több mint 250 000 dollárt költött erre a GT3 RS-re, így teljesen egyedi, nincs még egy ilyen a világon. Az autó átvétele után rögtön egy Liquid Chrome Blue Metallic fényezést kapott a Paint-To-Sample programon keresztül. Akik ismerik a Porsche-kat, ismerős lehet ez a szín a 918 Spyder-ről. Következő lépésben a sportautó egyedi futóművet kapott szén-kerámia ötvözetű fékekkel, valamint kiegészítették egy Sport Chrono csomaggal, LED világítással, méregdrága navigációval és egy nagyobb, 87 literes üzemanyagtartállyal.

A Bonhams árverési cég felsorolásából kiderül, hogy az autó egyedivé építése az autó újkori árával együtt 449 890 dollárba van, és ez még nem tartalmazza a GT3 RS különleges hátsó szárnyát, ami egyedi megjelenést kölcsönöz az autónak. A szárny végül mégis felkerült az eladási listára.

Seinfeld csak nagyjából 1500 mérföldet ment az autóval. Mindenestere felragasztottak egy Suntek festékvédő fóliaréteget, hogy minden eleme hajszálkarc mentes maradjon. A 449 890 dolláros ártábla ellenére, a sportautót 290 000 és 330 000 dollár (89-100 millió HUF) közötti áron lehet majd eladni a szakértők szerint.

Ez a GT3 RS egy 4,0 literes szívó, boxer hat hengeres motorral rendelkezik, 490 LE és 466 Nm nyomatékkal. A motorhoz egy PDK dupla kuplungos sebességváltó kapcsolódik, amely a hátsó kerekeket hajtja, így az autó mindössze 3,4 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, míg a 200 km/órát mindössze 10,9 másodperc alatt teljesíti.

Forrás: carscoops

You may also read!

DS Retromobile

A DS a teljesítmény jegyében képviselteti magát a Retromobile kiállításon

A DS Automobiles 4 nagy teljesítményű modellt állít ki Párizsban, a 2023-as Rétromobile kiállításon. A L’Aventure DS standon

Read More...
Toyota GT86

Formában tartja old school sportkupéját a Toyota

Eredeti alkatrészek széles skálája mellett egy különleges szervizprogramot is kidolgozott klasszikus sportautójához a Toyota. A GT86 így tízévesen is

Read More...
drágább üzemanyag

Pénteken ismét emelkedik az üzemanyag nagykereskedelmi ára

Péntektől tovább emelkedik a benzin és a gázolaj NAGYKERESKEDELMI ÁRA. A benzin esetében ez bruttó 8 forintot jelent, míg

Read More...