Eladó ez az egyedi Porsche 911 GT3 RS, amelyre több mint plusz 250 000 dollárt költött a tulajdonosa

In auto, tuning

Egy különleges 2016-os Porsche 911 GT3 RS került fel a internetre, amelyet nem más rendelt, mint Jerry Seinfeld amerikai humorista, rendező aki nem utolsó sorban magyar felmenőkkel is rendelkezik. Az autó árverése a hét végén kezdődik.

Seinfeld a világ egyik legnagyobb Porsche gyűjtője, több mint 250 000 dollárt költött erre a GT3 RS-re, így teljesen egyedi, nincs még egy ilyen a világon. Az autó átvétele után rögtön egy Liquid Chrome Blue Metallic fényezést kapott a Paint-To-Sample programon keresztül. Akik ismerik a Porsche-kat, ismerős lehet ez a szín a 918 Spyder-ről. Következő lépésben a sportautó egyedi futóművet kapott szén-kerámia ötvözetű fékekkel, valamint kiegészítették egy Sport Chrono csomaggal, LED világítással, méregdrága navigációval és egy nagyobb, 87 literes üzemanyagtartállyal.

A Bonhams árverési cég felsorolásából kiderül, hogy az autó egyedivé építése az autó újkori árával együtt 449 890 dollárba van, és ez még nem tartalmazza a GT3 RS különleges hátsó szárnyát, ami egyedi megjelenést kölcsönöz az autónak. A szárny végül mégis felkerült az eladási listára.

Seinfeld csak nagyjából 1500 mérföldet ment az autóval. Mindenestere felragasztottak egy Suntek festékvédő fóliaréteget, hogy minden eleme hajszálkarc mentes maradjon. A 449 890 dolláros ártábla ellenére, a sportautót 290 000 és 330 000 dollár (89-100 millió HUF) közötti áron lehet majd eladni a szakértők szerint.

Ez a GT3 RS egy 4,0 literes szívó, boxer hat hengeres motorral rendelkezik, 490 LE és 466 Nm nyomatékkal. A motorhoz egy PDK dupla kuplungos sebességváltó kapcsolódik, amely a hátsó kerekeket hajtja, így az autó mindössze 3,4 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, míg a 200 km/órát mindössze 10,9 másodperc alatt teljesíti.

Forrás: carscoops

You may also read!

A Tesla tulajok szerint könnyen becsapható az autopilot rendszer

Az autós magazin aggodalma teljesen jogos, ők sem gondolták, hogy mennyire egyszerű kijátszani az autó védelmi rendszerét. Az NHTSA és

Read More...

Árverésen egy LaFerrari, 3 millió dollár feletti árat várnak

Eladásra kínálják ezt az alig használt 2014-ben gyártott Ferrari LaFerrari sportautó ritkaságot. Jelenleg a washingtoni Bellevue-ban várakozik egy méregdrága

Read More...

A 2021-es VW Polo megfiatalodik LED világítást, digitális műszereket és nagyautós biztonsági technikát kap

A Volkswagen Polo óriás a kisautók között. Az 50 éve tartó sikere alatt több mint 18 millió eladott példánynál

Read More...