Eladó ez az egyedi Porsche 911 GT3 RS, amelyre több mint plusz 250 000 dollárt költött a tulajdonosa

In auto, tuning

Egy különleges 2016-os Porsche 911 GT3 RS került fel a internetre, amelyet nem más rendelt, mint Jerry Seinfeld amerikai humorista, rendező aki nem utolsó sorban magyar felmenőkkel is rendelkezik. Az autó árverése a hét végén kezdődik.

Seinfeld a világ egyik legnagyobb Porsche gyűjtője, több mint 250 000 dollárt költött erre a GT3 RS-re, így teljesen egyedi, nincs még egy ilyen a világon. Az autó átvétele után rögtön egy Liquid Chrome Blue Metallic fényezést kapott a Paint-To-Sample programon keresztül. Akik ismerik a Porsche-kat, ismerős lehet ez a szín a 918 Spyder-ről. Következő lépésben a sportautó egyedi futóművet kapott szén-kerámia ötvözetű fékekkel, valamint kiegészítették egy Sport Chrono csomaggal, LED világítással, méregdrága navigációval és egy nagyobb, 87 literes üzemanyagtartállyal.

A Bonhams árverési cég felsorolásából kiderül, hogy az autó egyedivé építése az autó újkori árával együtt 449 890 dollárba van, és ez még nem tartalmazza a GT3 RS különleges hátsó szárnyát, ami egyedi megjelenést kölcsönöz az autónak. A szárny végül mégis felkerült az eladási listára.

Seinfeld csak nagyjából 1500 mérföldet ment az autóval. Mindenestere felragasztottak egy Suntek festékvédő fóliaréteget, hogy minden eleme hajszálkarc mentes maradjon. A 449 890 dolláros ártábla ellenére, a sportautót 290 000 és 330 000 dollár (89-100 millió HUF) közötti áron lehet majd eladni a szakértők szerint.

Ez a GT3 RS egy 4,0 literes szívó, boxer hat hengeres motorral rendelkezik, 490 LE és 466 Nm nyomatékkal. A motorhoz egy PDK dupla kuplungos sebességváltó kapcsolódik, amely a hátsó kerekeket hajtja, így az autó mindössze 3,4 másodperc alatt képes elérni a 100 km/órás sebességet, míg a 200 km/órát mindössze 10,9 másodperc alatt teljesíti.

Forrás: carscoops

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights