A CyberLandr egy kinyitható, napelemről is üzemelő lakórész

In elektromos autók

Annak ellenére, hogy még egyet sem gyártottak ebből az elektromos kisteherautóból, máris a legkülönfélébb kiegészítőket készítő cég jelent meg a piacon, amely a Tesla Cybertruck-hoz gyártott alkatrészeket forgalmazza is. Ilyen például ez a platóból felnyitható lakórész.

CyberLandr néven látott napvilágot az ötlet, a tervezők szerint ez az autó az EV vezetés legjobbja, amely nem ismer határokat. Az ötlet kitalálói azt állítják, hogy ebben az e-autóban minden megtalálható lesz ami egy vad kempingezéshez szükséges és az elektromos hálózat hiánya sem jelenthet ezentúl gondot.

A kinyitható lakórész egy kisebb csomagba hajtja össze önmagát, ez a kis építmény teljes egészében pontosan elfér a Cybertruck platórészében. A hátsó ajtón belépve a Cyberlandr-ban két felnőtt is jól elfér.

Konyhája és mosdó része is van, a székek egyszerűen ággyá alakíthatók, a kényelmes beltérben akár dolgozhat is a tulajdonos, ha a kint szabadban rossz idő van. Az elektromos eszközök áramellátásához egy 500 wattos napelem található a lakrész tetején.

A Cyberlandr lakórész tömege várhatóan kb. 616 kilogramm lesz feltöltve, a súlytöbblet egy 150 literes víztartálynak köszönhető, amely négyfokozatú vízszűréssel van felszerelve és ebből a tartályból látja el majd a zuhanyt is vízzel. Mivel ez nem a végleges összeállítás, a specifikációk még változhatnak.

A CyberLandr kiegészítő teljes ára a tervek szerint 49 995 dollár lesz, de a befizetett előleg mértékétől ez akár 39 995 dollárra is csökkenhet. Ez nagyon soknak tűnik, de tekintve a Tesla-ról kialakult véleményeket és hogy ez az elektromos pick-up akár 6,3 tonnát is képes vontatni, ami egy komolyabb lakókocsinak megfelel. Mégis óriási előnye ennek a párosításnak, hogy csak 5 százalékkal csökkenti a Cybertruck hatótávolságát.

Forrás: carscoops

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights