A sportos luxus netovábbja: Bentley Continental GT Speed Convertible

Bentley Continental GT Speed Convertible

A Bentley Continental GT Speed Convertible harmadik genrációja a tovább fejlesztett 6.0 literes W12 TSI motort kapja, ami itt már 659 lóerőt ad le, ami elég arra, hogy a hatalmas kabriót 3,7 másodperc alatt katapultálja 100-as tempóra.

Bentley Continental GT Speed Convertible

A kézzel összeszerelt autó összkerék hajtású és összkerék kormányzású.  A hátsó difizár elektromos vezérlésű, és rendelhető hozzá karbon-kerámia fék is.

A kabrió teteje 19 másodperc alatt nyit-zár és 50 km/h sebességig működtethető.

Bentley Continental GT Speed Convertible

A Speed Convertible-t megkülönbözteti a Speed küszöb, a sötét hűtőrács és a Speed logók, no meg a 22 colos Speed kovácsolt alufelnik.

Chris Craft, a Bentley Motors értékesítésért és marketingért felelős igazgatósági tagja így mesél a modellről: „Az új Speed a leginkább vezetőközpontú Continental GT Convertible modell, különleges képessége pedig abban rejlik, hogy úgy tud teljes értékű, kivételesen kifinomult utazóautó lenni, hogy fokozott menetdinamikát és teljesítményt nyújt. Mindezt exkluzív, kézzel készült belső koronázza meg. A Continental GT Speed Convertible megtestesíti mindazt, amit a Bentley tud a világ legstílusosabb és legelegánsabb nyitott tetős autóiról.”

A futómű adaptív lengécsillapítással rendelkező háromkamrás légrugózása és 48 V-os aktív dőlésstabilizáló rendszere egyszerre tud sportos és kényelmes lenni.

A Bentley és Comfort módban a kimagasló tapadás és az 50-50 erőelosztás jellemző az első és hátsó tengelyek között. Sport módban az erőből több jut hátra.

Bentley Continental GT Speed Convertible

A csodaszép kabrió dinamikus mozgásáért a 6.0 literes, dupla turbós W12 TSI gondoskodik, ami fejlesztéseknek köszönhetően 24 lóerőt izmosodott, így most 659 lóerő és bődületes 900 Nm leadására képes. Az autó végsebessége pedig 335 km/h, amivel a TGV-t is könnyedén lehagyhatja a büszke tulajdonos.

Az erőátvitelről 8 fokozatú dupla kuplungos automata váltó gondoskodik. A sportosságot még hangsúlyosabb kipufogóhang is tükrözi, főleg indításkor és visszaváltáskor.

Fontos még megemlíteni, hogy a vászontetős változat szigetelésének és akusztikai megoldásának fejelsztésével a korábbi modellnél 3 decibellel csendesebb az új kabrió.

Bentley Continental GT Speed Convertible

Belül a fényűzés hozza a Bentleytől elvárhatót. Alcantara borítású kormánykerék és belső tér, gyémántmintás varrás és hímzett Speed felirat a fejtámlán, Crown Cut diófa, Dark Stain Burr diófa és egyéb betétek mind, mind a temérdek pénz, munka és jó ízlés jelenlétét visszhangozzák.

Bentley Continental GT Speed Convertible

És hogy most, a Covid járvány kellős közepén a világnak mennyire van erre a 80 millió fölötti árú  termékre szüksége? Nem nagyon, csak egy szűk rétegnek, de ők pont elég arra, hogy a luxus autógyártók szárnyaljanak. Mi pedig, ha látunk egy ilyet az utcán, még mindig utána fordulunk, mert technikailag és esztétikailag is egy műalkotás.

Bentley Continental GT Speed Convertible

Verified by MonsterInsights