Bonyolódik a “nem vezette senki” Tesla baleset, Musk is megszólalt az esettel kapcsolatban

In automata vezetés, elektromos autók, önvezető autó, USA

Az amerikai Országos Autópálya Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA), és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Testület (NTSB) is vizsgálja a Tesla Model S balesetét, amely Texasban történt pár napja és két ember életét vesztette. Az előzetes vizsgálatok szerint senki sem ült a vezetőülésben, amikor bekövetkezett a tragikus baleset.

A roncsot elsőként vizsgáló rendőrségi helyszínelők megállapították, hogy egy személy az első ülésen és egy a hátsó ülésen ült, de a vezetőülésen viszont senki, amiből arra következtettek a szakértők, hogy a jármű Autopilot rendszerét használták. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azonban a Twitteren közölt nyilatkozata szerint, az Autopilot-ot a baleset idején nem engedélyezték és az autó nem rendelkezett teljes önvezető rendszerrel.

“Az eddig rekonstruált adatnaplók azt mutatják, hogy az Autopilotot nem engedélyezték és ehhez az autóhoz nem vásároltak FSD-t” – írta Musk a Twitteren. “Ezenkívül a normál autopilot bekacsolásához sáv felfestésekre van szükség, ami ebben az utcában nem volt.”

Nem sokkal azután, hogy megjelent ez a Twitter üzenet Musk-tól, a rendőrség közleményt adott ki, amiben nyomatékosan felkérik az autógyártót az adatok szolgáltatására a hatóságok részére.

“Ha ilyen tweet üzeneteket közöl, az azt jelentheti, hogy összegyűjtötte az adatokat, akkor ezt köteles átadni nekünk. Nagyon várjuk ezeket” – mondta Mark Herman, a Harris megyei rendőrség szóvivője a Reuters hírügynökségnek.

A helyi rendőrség eddigi vizsgálata megállapította, hogy a 2019-es S modell nagy sebességgel haladt, amikor nem sikerült egy kanyart bevenni, ekkor lesodródott az útról és egy fának csapódott majd lángra lobbant és teljesen kiégett. A hatóságoknak valóban több mint négy órába tellett a tűz eloltása, erről is felreppentek álhírek. A rendőrség közleménye szerint tanúvallomásaik vannak arról, hogy a Tesla-val két személy hajtott el és vezető nélkül indultak el a háztól, az autó tulajdonosa meg akarta mutatni a jármű önvezető képességeit.

Az NHTSA közleményben erősítette meg, hogy nyomozócsapatot küldött a baleset teljes kivizsgálására. “Aktívan együttműködünk a helyi rendőri szervekkel és a Tesla-val, hogy többet tudjunk meg a baleset részleteiről, és megtesszük a megfelelő lépéseket, ha több információnk lesz. ”- mondta az ügynökség szóvivője.

Forrás: carscoops

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights