Dupláztunk Ausztriában

Rallycross

Kilenc Supercar pilóta vágott neki a június 12-13-án a Greinbcahban megrendezett Rallycross Osztrák, és Szlovák bajnoki illetve FIA CEZ futamon.

Hazánkat Luigi és Harsányi Zoli képviselte ebben a kategóriában. Luigival készített villám interjút olvashatják:

Rallycross

Miként alakultak számodra a szabadedzések a két nap?
– A szombati napon minden tökéletesen alakult, vasárnap mindig okozott valami bosszúságot. A rajt után összeakadtunk és megsérült a futómű. Utána nem lettünk kész időben az autóval, mert súlyosabb lett a sérülés, mint gondoltuk, vagy nem jól választottunk gumit. Aztán elkezdett esni az eső. Beálltam a rajtba, el is jöttem elsőnek, de már az első kanyarban maximum fokozaton kellett mennie az ablaktörlő lapátnak. De jó volt végül ezeket leszámítva. Jobb ez, ha így van, mert csatáznom, előznöm kell. Ha meg mindig elmennék előre, akkor valójában csak azt szoknám meg.   

 

Az előfutamokban mennyire sikerült brillíroznod?
– Azt gondolom, hogy szombaton nagyon, a vasárnap bonyolultabb volt picit. Nagyobb volt az aprítás, mert jött Ales Fucik, ő azonnal „megfűszerezte” a futamainkat. Vasárnap kicsit agresszívabbak volt a srácok, de azért úgy érzem sikerült helytállnom. 

Rallycross

 Két nap két verseny?
– Igen.

 

Jött a döntő futam. Hatan maradtatok a rajtprocedúrára, ahol kilőttél, mint akit öten kergetnek. Elsőként intett le a kockás zászló. Úgy alakultak a döntők, ahogy te szeretted volna?
– A szombati napon igazából sokkal jobban domináltam. Az egyes kockából rajtoltam, így várhatóbb volt a sima győzelem. Vasárnap a kettes kockából rajtoltam, ott azért egy nagyobb küzdelemre számítottam. Viszont annyira elkaptam a rajtot, és leléptem mindenkiről, hogy a magam tempóját tudtam autózni, ami elég volt a győzelemhez.  

 

Mind a két nap sikerült dominálni a pályán? Volt-e esetleg kalandod?
– Szombaton semmi kaland nem történt velem, vasárnap viszont volt bőségesen. Azt gondolom, hogy sikerült kézben tartanom a vasárnapi napot is.

 

Milyen érzés volt korábbi profi pilótákkal versenyzeni és a dobogón állni?
– Amikor a Höller apuval, a Harsányi Zolival, vagy a régi legendás nevekkel az ember fölkerül a dobogóra, az mindig olyan mintha megvalósítanál egy álmot. Vasárnap Harsányi Zolival majdnem sikerült a dobogóra állnunk közösen, az egy nagyon jó kis eredmény lett volna. Negyedik lett Zoli, amihez gratulálok neki. Ez az idei legjobb eredménye. 

Rallycross

Legközelebb merre és mivel?
– Most hétvégén Svédországban tesztelek Höljesben a Peugeottal, és onnan utazunk Sosnovára.

 

Partnereink: Valton Sec Zrt., Allied Software Systems Kft., Príma Pék Finompékáru Kft., Spice Communication Kft., Juna-Sec Kft., Juna Group Kft., Piramis Építőház Kft., Bau-Styl Kft., Új Ház Centrum Kft., Új Ház Centrum Bau Star Kft., XTRM Group Kft., Apple PS Kft., Valton-Master Car Kft., Wescam Kft., Cargostar Kft., Sanlander Kft., Eurodesgin Kft.

Verified by MonsterInsights