A VW főnöke szerint veszélybe került 30 000 munkavállaló helye

In elektromos autók

Herbert Diess, a Volkswagen vezérigazgatója figyelmeztetett, hogy a német autógyártó akár 30 ezer munkavállalót is elbocsájtani kényszerülhet, ha nem gyorsul fel az elektromos járművekre való áttérés, szerintük még mindig túl sok ICE hajtású autó vesznek.

Diess egy felügyelőbizottsági ülésen még szeptemberben elmondta, hogy a német piacon újonnan megjelenő márkák, például a Tesla komoly versenyt generálnak, ezért a VW-nek fel kell gyorsítania az elektromos autókra történő átállást. Kiemelte, hogy a Tesla évente 500 000 autó gyártását tervezi a berlini gyárban és nekik ehhez 12 000 alkalmazottat is elegendő foglalkoztatni, míg ezzel szemben a Volkswagen wolfsburgi gyára 700 000 járművet gyárt évente, de ehhez több mint kétszer annyit, 25 000 főt foglalkoztat.

Michael Manske, a Volkswagen szóvivője a Reutersnek nyilatkozva megerősítette, hogy valóban éles versenybe került a cég és erre lépnie kell.

„Kétségtelen, hogy foglalkoznunk kell a kérdéssel, a wolfsburgi üzemünk versenyképességét meg kell őrizni és figyelnünk kell az új piaci szereplőkre” – jelentette ki Manske. „A Tesla új mércét állít fel a termelékenységi skálán amikor beindul az üzem Grünheide-ben” (Tesla Gigafactory helye). „A tanácskozások folynak és máris sok jó ötlet született. Egyelőre nincsenek konkrét forgatókönyvek.”

A Volkswagen munkavállalók érdekvédelmi tanácsának szóvivője nem kommentálta Diess megjegyzéseit, csak annyit azt mondott, hogy „30 000 munkahely csökkentése abszurd és alaptalan”.

A Volkswagen wolfsburgi gyárában a korábbi tervek szerint több mint 50 000 alkalmazottnak adnak majd munkát, de itt még nem készül elektromos jármű. Ez 2026-tól megváltozik, amikor az üzemben elkezdik gyártani a legújabb modellt, amely jelenleg Project Trinity néven ismert. Ez az autó egyedi felépítésű lesz, fejlettebb hajtásláncokat és akkumulátor technológiákat használ, mint amit a VW jelenleg készít; és a bejelentések szerint az új modell már képes lesz a 4. szintű autonóm vezetésre is.

Forrás: carscoops

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights