A VW bemutatja a OnePod koncepciót amely a jövő autója lehet

In bemutató

A berlini DRIVE kiállítás részeként a VW Group bemutatja a OnePod koncepcióautót ami egy teljesen autonóm módon közlekedő elektromos autó átalakítható, egyedileg variálható belső térrel. A OnePod-ot a VW Group Potsdam Design Center-ben álmodták meg, bemutatva a konszern jövőképét a városi mobilitásról.

A névben szereplő „One” jelentése: „Egy megoldás mindenkinek”, utalva a jármű többféle felhasználhatóságára. A képen látható jármű például robotaxinak készült, mivel a VW szeretne lenni az egyetlen szolgáltató a jövőben Németországban.

Első ránézésre a One egy áramvonalas dobozos, amely nagy üvegfelületekkel, fedett kerekekkel rendelkezik. A LED fénycsíkok futnak végig elől-hátul, ezek nem csak jelzéseket adnak, hanem kommunikálnak majd a többi autonóm közlekedővel. Az autó tartozéka az összecsukható kerékpártartó, amely lehetővé teszi az utasoknak, hogy magukkal vigyék kerékpárjukat egy kellemes bringázáshoz a szennyezésmentes tiszta levegőn.

A konfigurálható utasfülke rengeteg helyet és nagyon jó kilátást biztosít; ebben a változatban négy utas tud kényelmesen utazni. A kezelőszervek a kartámaszokba vannak beépítve és az utazás során egy nagy képernyőn jelennek meg az információk.

Parkoláskor a jármű észleli a járdaszegélyt és automatikusan leengedi a megfelelő magasságba az autót. Ezzel a babakocsival rendelkező szülőknek és a kerekesszékes fogyatékkal élőknek kívánják megkönnyíteni a beszállást a nagy méretű tolóajtón keresztül. A tetőre szerelt kamera felismeri az utasokat és a járműhöz közeledve automatikusan kinyitja az ajtókat.

A OnePod működő prototípusát 2021. december 31-ig kiállítják a DRIVE „Go.City-The Future of Urban Mobility” kiállításon Berlinben.

Forrás: carscoops

You may also read!

Az okos módosításaival a Peugeot 8%-kal növeli a hatótávot

Valamennyi autógyártó egyre inkább már csak az elektromos technológiát fejleszti és akár egyszerű módszerekkel is jelentősen tudják javítani a

Read More...

Az Egyesült Királyságban új törvény született az elektromos járműtöltők számának növelésére

Az Egyesült Királyság kormánya a héten bejelentette, hogy Angliában az újonnan készült otthonokban és minden új épületben a jövő

Read More...

A vadonatúj Kia Niro világpremierje a 2021-es Seoul Mobility Show-n

A Kia a mai napon, a 2021-es Seoul Mobility Show-n mutatta be először a vadonatúj Kia Nirót, amellyel a

Read More...