A Toyota 1,29 milliárd dollárért épít akkumulátorgyárat az USA-ban

In elektromos autók, hír

A Toyota tegnap (2021.12. 06) jelentette be, hogy az észak-karolinai Greensboro-ban fogja felépíteni az új autóakkumulátor gyártó üzemét.

A gyár neve Toyota Battery Manufacturing, North Carolina (TBMNC) lesz. Amikor 2025-ben elkészül, négy gyártósoron lesz folyamatos a termelés. Mindegyik soron lítium-ion akkumulátorok készülnek, amelyek egyenként 200 000 elektromos járművet tudnak majd ellátni.

Ezt később hat gyártósorra kívánja bővíteni a Toyota, ami együttesen évi 1,2 millió jármű ellátásához lesz elegendő, egyelőre a bővítés ütemtervét még nem tették közzé. Terveik szerint az üzem működéséhez 1750 dolgozóra lesz szükség.

A Toyota 1,29 milliárd dollár értékben építi fel az új üzemét, amely része egy szélesebb körű 3,4 milliárd dolláros autóakkumulátor fejlesztési beruházásnak. A Toyota tartja a korábbi bejelentését, miszerint az Egyesült Államokban 2030-ig kiszélesíti az üzleti érdekeltségeit. A befektetés célja a hibrid és elektromos járművek megfizethetőbbé tétele első körben az amerikai piacon.

A Toyota teljesen elektromos járművek gyártását tervezi, de továbbra is elkötelezett a hibrid hajtásláncok mellett. Közleményében az áll, hogy az új üzemekben „eleinte a hibrid járművekre fog összpontosítani, a hagyományos és a plug-in hibridekre, végül átáll a teljesen elektromos autókra”.

„A mobilitás jövője a villamosítás, a Greensboro-Randolph Megasite ideális hely a jövő megvalósításához” – mondta Ted Ogawa, a Toyota Motor North America vezérigazgatója. „Észak-Karolina megfelelő feltételeket kínál ehhez a befektetéshez, kiváló az infrastruktúra, magas színvonalú az oktatási rendszer, sokszínű és képzett a munkaerő, valamint az üzleti élethez barátságos a környezet. A mai nappal egy kölcsönösen előnyös partnerség vette kezdetét, amivel elindulunk a szén-dioxid semlegesség elérése felé és az elektromos mobilitás mindenki számára elérhetővé válik.”

A Toyota hozzátette, hogy az új létesítmény 100 százalékban megújuló energiát használ majd.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/12/toyota-to-build-1-29-billion-battery-plant-for-electrified-cars-in-north-carolina/

You may also read!

forgalmi engedély

Elmob: bővíteni kellene a forgalmi engedélyt az elektromos járműveket azonosító legfőbb adatokkal

A Magyar Elektromobilitás Egyesület (Elmob) megfontolásra ajánlja az illetékes hatóságnak, hogy a forgalmi engedély adattartalmának legközelebbi felülvizsgálatakor bővítsék az

Read More...
Subaru Solterra

Öt csillagos törésteszt a pofás Subaru Solterra-nak – videóval

A Subaru Solterra európai változata öt csillagos minősítést ér el az Euro NCAP biztonsági tesztjén. Ez a Subaru 10.

Read More...
BMW i7

Gyönyörű fotók a BMW i7-ről műkedvelőknek

A vadonatúj BMW i7-es magyarországi piaci bevezetése alkalmából egy különleges fotósorozat készült az Operában az elektromos luxuslimuzinról, mely a

Read More...