A Toyota 1,29 milliárd dollárért épít akkumulátorgyárat az USA-ban

In elektromos autók, hír

A Toyota tegnap (2021.12. 06) jelentette be, hogy az észak-karolinai Greensboro-ban fogja felépíteni az új autóakkumulátor gyártó üzemét.

A gyár neve Toyota Battery Manufacturing, North Carolina (TBMNC) lesz. Amikor 2025-ben elkészül, négy gyártósoron lesz folyamatos a termelés. Mindegyik soron lítium-ion akkumulátorok készülnek, amelyek egyenként 200 000 elektromos járművet tudnak majd ellátni.

Ezt később hat gyártósorra kívánja bővíteni a Toyota, ami együttesen évi 1,2 millió jármű ellátásához lesz elegendő, egyelőre a bővítés ütemtervét még nem tették közzé. Terveik szerint az üzem működéséhez 1750 dolgozóra lesz szükség.

A Toyota 1,29 milliárd dollár értékben építi fel az új üzemét, amely része egy szélesebb körű 3,4 milliárd dolláros autóakkumulátor fejlesztési beruházásnak. A Toyota tartja a korábbi bejelentését, miszerint az Egyesült Államokban 2030-ig kiszélesíti az üzleti érdekeltségeit. A befektetés célja a hibrid és elektromos járművek megfizethetőbbé tétele első körben az amerikai piacon.

A Toyota teljesen elektromos járművek gyártását tervezi, de továbbra is elkötelezett a hibrid hajtásláncok mellett. Közleményében az áll, hogy az új üzemekben „eleinte a hibrid járművekre fog összpontosítani, a hagyományos és a plug-in hibridekre, végül átáll a teljesen elektromos autókra”.

„A mobilitás jövője a villamosítás, a Greensboro-Randolph Megasite ideális hely a jövő megvalósításához” – mondta Ted Ogawa, a Toyota Motor North America vezérigazgatója. „Észak-Karolina megfelelő feltételeket kínál ehhez a befektetéshez, kiváló az infrastruktúra, magas színvonalú az oktatási rendszer, sokszínű és képzett a munkaerő, valamint az üzleti élethez barátságos a környezet. A mai nappal egy kölcsönösen előnyös partnerség vette kezdetét, amivel elindulunk a szén-dioxid semlegesség elérése felé és az elektromos mobilitás mindenki számára elérhetővé válik.”

A Toyota hozzátette, hogy az új létesítmény 100 százalékban megújuló energiát használ majd.

Forrás: https://www.carscoops.com/2021/12/toyota-to-build-1-29-billion-battery-plant-for-electrified-cars-in-north-carolina/

You may also read!

Peugeot 106 Rallye

Elképesztő összeget kértek ezért a közel 30 éves Peugeot 106-osért

Nem véletlen a magas ár, ugyanis a típus legkeresettebb változatáról, az első szériás Rallye-ról van szó, ráadásul teljesen felújított

Read More...
Mitropa Kupa

Csodás toszkán hétvége

Fontos tapasztalatokkal és Mitropa pontokkal tért haza a Merencsics Árpád – Istovics Gergő duó a hétvégi Rally Internazionale del

Read More...
AutoWallis

A Magyar Kajak-Kenu Csapat hivatalos mobilitási szolgáltatója lett az AutoWallis Csoport

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel kötött együttműködési megállapodást az AutoWallis Csoport, így a magyar tőzsde autós vállalata lesz 2024-ig a

Read More...