Euro NCAP törésteszt: Mercedes-Benz EQS

In elektromos autók

A legújabb villany Mercedes kiemelkedő utasvédelmet kínál.

A 2021-es Mercedes-Benz EQS egyike volt azoknak az elektromos modelleknek, amelyeket az év végén tesztelt az Euro NCAP és az autó nem okozott csalódást.

Amint az várható volt egy nagy és nehéz (2480 kg) luxus elektromos autótól, kitűnően teljesített és a maximális 5 csillagos általános biztonsági besorolást kapott. Kifejezetten a utasvédelem kategóriában tündökölt, 96%-ot kapott az elöl ülő felnőttek, illetve 91%-ot a hátul utazó gyermekek megóvásában. Ezek az adatok 2021-ben a valaha volt legmagasabb értékek közé tartoznak.

 

A védtelen közlekedési partnerek védelme (76%) és a biztonsági rendszerek védelme (80%) is nagyon jók voltak, de ezekben a kategóriákban azért vannak jobb eredményekkel rendelkező modellek.

A videóból kiderül, hogy még a fejlett technológiával rendelkező Mercedes-Benz EQS sem tudott 100%-osan átmenni az összes biztonsági teszten és több alkalommal teljesíthetett volna jobban is.

A 2021-es Mercedes-Benz EQS eredményei:

  • Felnőtt utasok védelme – 96%
  • Gyermek utasvédelem – 91%
  • Védtelen partnerek védelme – 76%
  • Biztonsági asszisztensek – 80%

 

Forrás: https://insideevs.com/news/555512/euroncap-crash-test-mercedes-eqs/

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights