Tesla technológiával párosított Land Rover Defender

Az ECD Automotive Design 450 LE teljesítményt és 350 kilométeres hatótávot biztosít…

A floridai székhelyű ECD Automotive Design jól ismeri a klasszikus Land Rover Defendert. Korábban már több egyedi összeállítású autó került ki a kezeik közül. A cég profilja, hogy a régi iskola szerint gyártott terepjárókat a legmodernebb extrákkal és óriási V8-as motorral javítják föl. A most elkészült projectautójuk motorterében ezúttal nem találunk nyolchengeres “benzintemetőt”. Sőt, semmilyen belsőégésű motor nem került a kocsiba.

Valójában kettő villamosított Land Rover készült párhuzamosan, mindkettőben ugyanolyan felszerelés található a motorháztető alatt. A belső égésű motor, az üzemanyagtartály és a kipufogórendszer, valamint a szokásos kiegészítők helyett egy 100 kWh-s akkumulátort és egy 450 LE-s Tesla villanymotort találunk.

Az erő továbbra is mind a négy kereket hajtja, elvégre ez egy Land Rover Defender. A kényelmet a továbbfejlesztett légrugózás, a tapadást pedig a BF Goodrich off-road abroncsok biztosítják. 0-100 km/h-ra öt másodperc alatt kell sikerül kilőni a monstrumot, a hatótáv használattól függően több mint 350 kilométer.

A Project Britton, amelyről a képek készültek erősített fékeket és tengelyeket kapott, a külső magasfényű khakiszürke külsővel készült, amelyet a kék árnyalat tesz különlegessé. A belső teret fekete-bézs bőr- és szövettónusok uralják. Kapott bőven faburkolatot, teak fából  készült a raktér padlóburkolata is.

A Project Morpheus kicsit robusztusabb, továbbfejlesztett felfüggesztéssel és automatikus differenciálművel készült. Kevésbé impozáns a belső, hiányzik belőle a fa burkolat, de kapott rengeteg bőrt és egy elképesztő hifit, valamint hat luxus ülőhelyet. Tetőcsomagtartó, ráccsal védett lámpák teszik teljessé a klasszikus Defender felszerelését.

” Az idősebb Defenderek iránti mély szeretetből és szenvedélyünkből modernizáljuk, hogy az utakon tartsuk őket. Átalakítjuk ezeket a klasszikus terepjárókat, hogy tökéletesen illeszkedjenek ügyfeleink életébe ” – mondja Elliot Humble, az ECD társalapítója. ” Legyen szó villanymotor beépítéséről egy teljesen felújított Defenderben, vagy a jármű színének egyedi megalkotásáról. Világszínvonalú csapatunk életre tudja kelteni ügyfeleink legmerészebb álmait.”

Forrás: https://insideevs.de/news/566360/land-rover-defender-restomod-elektro/

Verified by MonsterInsights