A VW csoport több mint 100 000 plug-in hibridet hív vissza tűzveszély miatt

In hír

A Volkswagen-csoport világszerte több mint 100 000 plug-in hibrid autót kénytelen visszahívni, érintett a konszern valamennyi típusa.

Több mint 42 ezer Volkswagenben kell javítást végezni. Passat, Golf, Tiguan és Arteon modellek tulajdonosai várhatják az értesítést. További 24 ezer Audit is visszahívnak és egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány Seat és Skoda került a listára.

A visszahívás oka, hogy a plug-in hibrid modellekben nem megfelelően szigetelték a nagyfeszültségű akkumulátort. Az akkumulátor használat közben felforrósodhat és tüzet okozhat, ha a szigetelés nem megfelelően végzi a feladatát. Németországban eddig 16 tűzesetet jelentettek.

A Bild autós magazin a német szövetségi gépjárműhivatalra hivatkozva jelentette be: „A probléma oka, hogy a hálózatról tölthető hibrid járművek hajtásrendszerében meghibásodhat egy biztosíték. A biztosíték túlmelegedés esetén nem szakítja meg az áramkört, ami viszont a nagyfeszültségű akkumulátor hevülését és gyulladását okozhatja.”

A javítás során a nagyfeszültségű akkumulátor biztosítékdoboza fölé egy speciális szigetelőszőnyegeket helyeznek el.

2021 februárjában történt a legemlékezetesebb eset. Egy plug-in hibrid VW Golf GTE felrobbant menetközben. A Golf alig két napos volt és mindössze 300 kilométert ment vele a tulajdonos. A sofőr elmondása szerint egy hatalmas csattanást hallott, élénk kék villanással kísérve. Szerencsére nem történt személyi sérülés.

A tűzoltók speciális konténert szállítottak ki a tűz oltásához. A konténer használatára nem volt végül szükség, sikerült megfékezni a tüzet. A oltást megnehezítette, hogy az akkumulátorból többször is újra lángok csaptak fel. Az autó teljesen megsemmisült és közel 45 000 euró értékű anyagi kárt okozott.

A VW közleményt adott ki az eset után. „Ügyfeleink biztonsága a legfontosabb. Annak érdekében, hogy garantálni tudjuk a járműveinkkel szemben támasztott magas színvonalat, kivizsgáljuk az eset körülményeit és a műszaki hátterét kielemezzük. A vizsgálat eredménye alapján a szükséges intézkedéseket kezdeményezünk.”

Forrás: https://www.carscoops.com/2022/04/the-vw-group-is-recalling-over-100000-plug-in-hybrids-worldwide-over-fire-risk/

You may also read!

Peugeot 408

Üveggömbbe zárt Peugeot 408 : Nem győzzük kapkodni a fejünket!

 Nemcsak forog, de forgás közben különböző szögekből mutatja meg az új Peugeot 408-at az az átlátszó üveggömb, amely ugyanolyan

Read More...
hivatásos sofőrök

Kiöregedőben vannak a hivatásos sofőrök, várják a fiatalokat

Mi lehet vonzó a kamionozásban a nagy fizetés mellett? Magyarországon sok szakma küzd a munkaerőhiány problémájával, nem kivétel ez alól

Read More...
okoszebra

Véget ért a nagy okoszebra-szavazás: több ezer szavazatot gyűjtött a győztes város

Hamarosan újabb magyar várost tesz biztonságosabbá a Generali a Biztonságért Alapítvány: a Generali alapítványa által indított és a Pearl

Read More...