A Citroën Rally Team Hungary párosa már most duplázni szeretne!

In sport
Mads Ostberg

A szezonnyitó futam győzelme után az idei második magyar bajnoki versenyén, a Boldogkő Rally-n is a dobogó legfelső fokára szeretne állni a Mads Østberg, Patrik Barth duó. A Citroën Rally Team Hungary párosát tavaly az utolsó gyorsasági szakaszon egy defekt fosztotta meg a győzelemtől, de Mads előre tekint és most sem tűzött ki kisebb célt, mintsem a futamgyőzelmet a Citroen C3 Rally2 versenyautójukkal.

Mads Ostberg

„Minden a terveinknek megfelelően alakult a Salgó Rally-n” – summázta a szezonnyitót Mads. „Tökéletesen kezdtük az évadot, és ez azt jelenti, hogy ott tartunk, ahol szeretnénk. Az első futamon nagy küzdelmet vívtunk, és tényleg a határig kellett feszegetnünk, de ez az, amit szeretünk!” – emlékezett vissza a 2022-es magyar rally szezon első versenyére.

 

A Boldogkő Rallyval eljött az is, ami eddig még nem fordult elő, mióta Mads Ostberg a Citroen Rally Team Hungary színeiben versenyez: olyan futamon tud elindulni, ahol tavaly már versenyzett. Igaz, hogy most a tavalyi pályák egytől egyig fordított irányban lesznek… „Másodszorra általában minden könnyebbé válik egy-egy versenyen. De most minden szakasz az ellenkező irányban lesz, amit azt jelenti, hogy újra fel kell fedeznünk gyorsaságikat. De ezt már megszoktuk, van benne rutinunk. Nagyon koncentrálunk a pályebajárásra, próbáljuk a legjobb itinert elkészíteni, hogy tökéletes tempóban versenyezhessünk.”

Mads Ostberg

A norvég pilóta Zágrábból érkezik a csütörtöki tesztre, majd a páros pénteken a pályabejárással tölti a napot. A 2022-es Boldogkő Rally egy napos verseny lesz, három szakaszt kell háromszor teljesítenie a mezőnynek, hogy szombat este a világörökség részeként nyilvántartott Boldogkőváraljai Vár lábánál ünnepelhessenek a dobogósok.

 

„Mi mással lennék elégedett, mint a győzelemmel!” – mondta Mads Ostberg a futam előtt. „A magyar bajnokság még a tavalyinál is erősebb, de a csapat célja egyértelmű!”

Reméljük sokan szurkolnak majd ezen a hétvégén is a pálya szélén a Citroën Rally Team csapatának!

 

Az első forduló után a magyar ralibajnokság nem hivatalos állása:

  1. Mads Østberg – Patrik Barth                          – Citroën C3 Rally2                       34 pont
  2. Vincze Ferenc – Németh Gergely               – SKODA Fabia R5                           27 pont
  3. Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt                          – SKODA Fabia R5                           23 pont
  4. Turán Frigyes – Farnadi Ágnes                      – Volkswagen Polo GTi R5        22 pont

 

A csapat partnerei:

C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös

 

#C3Rally2Family #CRTH

 

 

Dudás Endre, a Citroën Rally Team Hungary sajtófelelőse

You may also read!

Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
elektromos autó javítás

Ahol újjászületnek az elektromos autók

A Duna Autó Zrt. megnyitotta az ország első és egyetlen Renault-Dacia Battery Repair Workshop (BRW) műhelyét, amely egyedülálló lehetőséget

Read More...
Verified by MonsterInsights