Az Euro 7-es szabvány már az elektromos autókat is érinti

In elektromos autók

Amikor az Euro szabályozásról beszélünk, azonnal a belsőégésű motorral szerelt autók jutnak eszünkbe, ezek azok a járművek amelyeket szennyezőnek tartunk. Az új Euro 7-es károsanyag-kibocsátási előírások 2025. július 1-től lépnek hatályba és az Európában értékesített összes új autóra, minden járműre korlátozásokat írnak elő, üzemanyagtípustól függetlenül.

Az új európai szabvány a fékekből és gumiabroncsokból származó szennyezést is értékelni fogja.

Így még az elektromos autókra is szabályzást dolgoztak ki, hogy ne lépjenek túl bizonyos határokat, különben elképzelhető, hogy nem tudnak majd szabadon közlekedni az öreg kontinens útjain.

Eddig a szennyezőanyag határértékek a kipufogógázok összetételére vonatkoztak, az Euro 7 beköszöntével sokkal több tényezőt is figyelembe vesznek. Ide tartoznak a fékek és a gumiabroncsok, amelyek kopásuk során az egészségre különösen káros részecskéket juttattnak a légkörbe.

A fékek kapcsán 27%-kal kell csökkenteni a használat során keletkező szennyező anyagok mennyiségét, a gumiabroncsoknak szigorúbb kopási és az ebből keletkező károsanyag mennyiségi teszten kell átmenniük.

Az Euro 7-es szabvány megköveteli majd az autók idővel szembeni ellenálló képesség javítását is. Így a megszabott paramétereknek való megfelelést a jármű teljes élettartama alatt tartani kell, nem csak az első időszakban.

Az ev-k vonatkozásában az akkumulátorok időbeli megbízhatóságát is szabályozzák. Az elektromos autókra és a plug-in hibridekre vonatkozó szabvány arra kényszeríti a gyártókat, hogy lassú lebomlású akkumulátorokat alkalmazzanak. Az akkumulátoroknak legalább 80%-os kapacitást kell fenntartaniuk az első 5 évben/100 000 km-en és 70-80%-ot 8 évig/160 000 km-en.

Az Euro 7-es szabvány másik érdekessége, hogy a gyártóknak mindezeket az előírásokat úgy kell betartaniuk, hogy az autók árai ne növekedjenek túlzott mértékben. Terveik szerint az engedélyezett emelések 90-150 euro nagyságrendűek lesznek.

Forrás: https://insideevs.fr/news/621278/euo-7-voiture-electrique/

You may also read!

hotrod

Európa legdurvább tuning építése az UNIX-AMTS 2024-en!

Exkluzív dupla premier Budapesten, a Hotrod Hangar csapatával Az AMTS szervezői minden évben igyekeznek olyan autókat kiállítani, ami a látogatókból

Read More...
Morris Nomad

Morris Nomad

A Morris Nomad egy olyan autó, amelyet a Leyland Australia gyártott az ausztrál piacra 1969 és 1972 között. Ez

Read More...
elektromos Toyota pickup

Beszállhat az elektromos pickupok versenyébe a Toyota

Belső források szerint elképzelhető, hogy nagyméretű elektromos platós haszonjármű fejlesztését tervezi a Toyota. A jelek egyelőre csak áttételesek, de

Read More...
Verified by MonsterInsights