Új Vredestein négy évszakos gumi kifejezetten elektromos autókra

In bemutató, elektromos autók
gumi elektromos autóra

Az Apollo Tyres a mai napon bemutatja a Vredestein Quatrac Pro EV-t, amely Európa első, kifejezetten akkumulátoros elektromos és hibrid járművekhez készült négy évszakos gumiabroncsa.

 

A Vredestein Quatrac Pro EV kimagasló kezelhetőséget és stabilitást biztosít, jelentősen alacsonyabb gördülési ellenállást, valamint csendesebb és kényelmesebb autózást tesz lehetővé. Emellett könnyebb felépítéssel rendelkezik, és alacsonyabb a gyártás során kifejtett környezeti hatása.

 

A vadonatúj termék eleinte hét méretben, 18 és 19 colos keréktárcsákhoz, valamint jövő évtől kezdve 12 további méretben is kapható – köztük 17 és 20 colos változatok is.

gumi elektromos autóra

A gördülési ellenállása 15%-kal alacsonyabb, mint a legjobb teljesítményű, nem elektromos járművekre tervezett Vredestein négy évszakos gumiabroncsnak, ezzel növelve a hatótávot. A jármű teljesítményét a gumiabroncs súlycsökkentő felépítése is javítja, amelynek jellemzői a vékonyabb oldalfalak, az alacsonyabb oldalfali perem, valamint az övhöz és a felső textilréteghez használt könnyebb anyag.

 

Nagy teljesítményű, elektromos járművekhez való gumiabroncshoz illő kezelhetőség és stabilitás

Egy kiterjedt, globális K+F program során megerősítették az új gumiabroncs kiemelkedő kanyarstabilitását és 6%-kal jobb kezelhetőségét a hasonló négy évszakos termékekhez képest – ideális tehát a modern elektromos járművekre jellemző magas nyomatékhoz és nagyobb súlyhoz. A Quatrac Pro EV kezelhetőségi tulajdonságait javítja egy új, aszimmetrikus futófelület-kialakítás, a merevebb futófelület-blokkok és a robusztus felépítés.

 

Számos szerkezeti jellemzőt fejlesztettek kifejezetten az elektromos járművek nagyobb súlyának és ezáltal a kanyarodás és gyorsulás során megnövekedett terhelés kezelésére. Például az új gumiabroncs külső vállrésze szélesebb a belső vállrésznél, hogy ellenálljon az oldalirányú deformálódásnak, illetve a fő hosszanti barázdák külső oldalfalai sokkal meredekebbek, hogy ellenálljon a kanyarban fellépő erők hatására történő deformációnak.

gumi elektromos autóra

Mivel ilyen módon képes megbirkózni a nagyobb tömegű járművekkel, a Quatrac Pro EV lett az első négy évszakos gumiabroncs, amely megkapta a „Nagy terhelhetőséget” tanúsító „HL” jelzést (a 255/40 R 20-as méretű változat). Ez megerősíti, hogy a gumiabroncs 10%-kal nagyobb teherbírású, mint a megerősített „Extra Terhelésű” (XL) gumiabroncs azonos nyomás mellett.

 

Igazolt négy évszakos teljesítmény

Az új gumi a „hármas hegycsúcs és hópehely” szimbólummal is el van látva, ami igazolja a minden évszakban megbízható teljesítményt és a téli körülményeknek való megfelelést. A lamellák mélyebbek, mint ami a négy évszakos gumiabroncsokra jellemző, lehetővé téve a futófelület-blokkok irányított mozgását, így segítve a tapadást a hóban is, a gumiabroncs teljes életciklusa során.

 

Alacsony zajszint, kifinomult vezetés

A különféle útfelületeken, valós körülmények között végzet tesztek mellett az Apollo Tyres csapata számítógépes szimulációkat és mesterséges intelligencia alapú akusztikai modellezést is alkalmazott a Quatrac Pro EV „profilblokkjainak” (a futófelület-blokkok ismétlődő mintázatának) optimális kialakítása érdekében. Ez kevesebb kellemetlen zajt eredményez különböző sebességek mellett. Ennek következtében a külső zaj 1 dB-lel volt alacsonyabb a Vredestein négy évszakos, nem elektromos járművekre tervezett gumiabroncsával felszerelt járműhöz képest.

 

Ezen felül a gumiabroncs 5%-kal nagyobb vezetési kényelmet nyújt a könnyebb kialakításnak és az oldalfal „rugalmassági zónájának” következtében, így rossz minőségű útfelületeken is biztosított a magas szintű alkalmasság.

gumi elektromos autóra

A környezeti hatás minimalizálására tervezett abroncsszerkezet

A Vredestein Quatrac Pro EV tervezése során az Apollo Tyres kutatási és fejlesztési részlege mind a gyártáshoz szükséges energiafelhasználást, mint a széndioxid-kibocsátást figyelembe vette. A szokványos négy évszakos gumiabroncsokkal összehasonlítva az új Quatrac Pro EV 17%-kal alacsonyabb környezeti hatással bír (a szén-dioxid globális felmelegedési potenciáljával számolva) – amellyel alacsonyabb életciklusra gyakorolt széndioxid-kibocsátáshoz járul hozzá.

 

A Quatrac Pro EV-t az Apollo Tyres két európai gyártóüzemében, a hollandiai Enschedében és a magyarországi Gyöngyöshalászon gyártják.

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights