Genfben mutatkozik be a Lexus brutál versenygépe, az RC F GT3

In auto, autó kiállítás, bemutató, hír, sport

A Lexus jobban rákoncentrál a motorsportra, jelzi ezt az RC F GT3-as is, ami még több verseny rajongó figyelmét irányíthatja a márkára.

Az új versenygép FIA homológ és indulni fog az USA-ban, Japánban, és Európában is.

 

Az USA-ban az IMSA WeatherTech SportsCar Bajnokság GTD osztályában indul két Lexus a 3GT Racing Team színeiben. Japánban a Super GT Sorozat GT300-as osztályában indul két RC F GT3-as az LM corsa csapat színeiben.

Európában a Nemzetközi GT Open esemnényein indul két csapat Lexussal.

A Lexus szörnyetegét egy 5,4 literes V8 hajtja, amiből 500+ lóerőt hoztak ki és hat sebességes szekvenciális váltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket. 500 lóerő az 5400 cm3-ből nem tűnik soknak, gondolom, a szabályok ennyit engednek. Viszont mindez egy 1300 kg-os vasat mozgat, így már egészen más a képlet, pontosan 2,6 kg/LE. Azért ebből a szemszögből nézve még elképesztőbb a Ferrari 812 Superfast 1,9 kg/LE adata. És az mégis csak egy utcai autó.

 

 

You may also read!

villanymotorok hatékonysága

Mitől függ a villanymotorok hatékonysága?

Egy villanymotor vásárlása során fontos ismerni annak műszaki paramétereit, hiszen nem mindegy, hogy milyen hatásfokú munkára képes az adott

Read More...
Limitált szériás GR Yaris

Limitált szériás GR Yarisszal ünnepli rali-világbajnoki címét a Toyota

Mindössze 300 példány készül abból a különleges kivitelű GR Yarisból, amelyet annak tiszteletére adnak ki, hogy a Toyota 2023-ban

Read More...
Horn Lilla

Horn Lilla és az autósport!

Horn Lilla fiatal kora ellenére szép sikereket ért eddig a gokartsportban, és már bontogatja a szárnyait a karosszériás autókban.

Read More...
Verified by MonsterInsights