700 új munkahely Kecskeméten – gyárat épít a német ElringKlinger

In auto, autóipar, hír, MTI
700 új munkahely Kecskeméten

Kecskeméten épít gyárat a német ElringKlinger autóipari beszállító

 

      Budapesten jelentette be Thomas Jessulat, a német ElringKlinger autóipari beszállító pézügyi igazgatója, hogy Kecskeméten 21 millió eurós beruházás keretében építenek új gyárat. Ezzel több év alatt 700 munkahelyet teremtenek.

      A 10.000 négyzetméteres üzemben gépjárművek alkatrészeihez készítenek majd hővédő pajzsokat műanyagbefecskendező gépekkel. Ez igazán jó hír a kecskeméti munkavállalók számára, és egyben bíztató is, ha figyelembe vesszük, hogy a Tesla is Kelet-Európa felé kacsingat.

      Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere kiemelte, az ElringKlinger a több mint 25 éves jó együttműködést azzal koronázza meg Kecskemét városában, hogy az ipari park működtetése mellett egy innovatív, a jövő technológiáját képviselő gyártókapacitást létesít a városban.
      Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára szerint folyamatosan és meredeken nő a magyarországi német ipari jelenlét, a visegrádi országok együttesen már nagyobb kétoldalú kereskedelmet folytatnak Németországgal, mint Franciaország vagy az Egyesült Államok.

Forrás:MTI

You may also read!

SKODA ENYAQ iV frissítés

Nem túl elegánsan frissítik a SKODA ENYAQ iV-ot

A Skoda frissíti a már ügyfeleknél lévő Skoda ENYAQ-okat az új ME3 szoftver verzióval. Ez az optimalizált akku menedzsmenttel

Read More...
drágább üzemanyag

Szerdától emelkedik az üzemanyag piaci ára

Szerdától a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedni fog. A benzin esetében ez bruttó 3 forintot jelent

Read More...
Tragacsot vegyenek

Folytatódik a ritka járművekre vadászó család története

A Viasat Explore kalandcsatornán immár 4. évadába kezd a népszerű dokureality, a Tragacsot vegyenek! A sorozat a Mathewson-család autók körül forgó

Read More...