A KIA gyárat épít Indiában – 2019-től 300.000 autó évente

KIA gyárat épít Indiában

            A gyors ütemben növekvő KIA gyárat épít Indiában, ahol 2019-ben meg is kezdi a tervek szerint a termelést. India a világ egyik leggyorsabban növekvő új autó piaca és a világ ötödik legnagyobb autópiaca. 2016-ban 3,3 millió új autó talált itt gazdára. India hatalmas népességével és alacsony bérköltségével kézenfekvő megoldásnak tűnik egy terjeszkedni kívánó autógyártó óriás számára. De vajon az ott készülő autók minősége meg fogja-e tartani a KIA-tól az utóbbi években megszokott szintet?

 

India hatalmas, de elmaradott

            India hatalmas és gyönyörű. De óriási a korrupció. És hatalmas a szakadék a szegények és gazdagok között. Vallás szabadság sincs mindenhol, ez tartományon ként változó. A szegénységét és elmaradottságát jellemzi, hogy a csapból még a fővárosban sem folyik ivóvíz. Az utcák rendkívül koszosak. Szóval harmadik világ.

            De az érme másik oldalát is nézhetjük. Miszerint milyen jó fejség a KIA-tól, hogy egy ilyen helyre munkalehetőséget és infrastruktúrát szállít.

 

1,1 milliárd $ beruházás

            A beruházás 1,1 milliárd $ mértékű. A 2019-ben induló gyártás pedig évi 300.000 autót képes majd előállítani. A KIA már alá is írta a megállapodást Andhra Pradesh tartomány vezetőségével a beruházásról. Az ünnepélyes aláírási ceremóniát Vijayawada városban tartották.

                        Az új gyár 2,16 km2 alapterületű lesz és kompakt szedánok és kompakt SUV-ok fognak készülni főleg az indiai piac számára. Ebből a szempontból mindenképpen kedvező, hogy az Indiában gyártott autók Indiában is kerülnek eladásra, tovább csökkentve a költségeket és növelve a profitot. Így lesz a KIA Indiában a “mi autónk”.

Verified by MonsterInsights