A KIA gyárat épít Indiában – 2019-től 300.000 autó évente

In hír
KIA gyárat épít Indiában

            A gyors ütemben növekvő KIA gyárat épít Indiában, ahol 2019-ben meg is kezdi a tervek szerint a termelést. India a világ egyik leggyorsabban növekvő új autó piaca és a világ ötödik legnagyobb autópiaca. 2016-ban 3,3 millió új autó talált itt gazdára. India hatalmas népességével és alacsony bérköltségével kézenfekvő megoldásnak tűnik egy terjeszkedni kívánó autógyártó óriás számára. De vajon az ott készülő autók minősége meg fogja-e tartani a KIA-tól az utóbbi években megszokott szintet?

 

India hatalmas, de elmaradott

            India hatalmas és gyönyörű. De óriási a korrupció. És hatalmas a szakadék a szegények és gazdagok között. Vallás szabadság sincs mindenhol, ez tartományon ként változó. A szegénységét és elmaradottságát jellemzi, hogy a csapból még a fővárosban sem folyik ivóvíz. Az utcák rendkívül koszosak. Szóval harmadik világ.

            De az érme másik oldalát is nézhetjük. Miszerint milyen jó fejség a KIA-tól, hogy egy ilyen helyre munkalehetőséget és infrastruktúrát szállít.

 

1,1 milliárd $ beruházás

            A beruházás 1,1 milliárd $ mértékű. A 2019-ben induló gyártás pedig évi 300.000 autót képes majd előállítani. A KIA már alá is írta a megállapodást Andhra Pradesh tartomány vezetőségével a beruházásról. Az ünnepélyes aláírási ceremóniát Vijayawada városban tartották.

                        Az új gyár 2,16 km2 alapterületű lesz és kompakt szedánok és kompakt SUV-ok fognak készülni főleg az indiai piac számára. Ebből a szempontból mindenképpen kedvező, hogy az Indiában gyártott autók Indiában is kerülnek eladásra, tovább csökkentve a költségeket és növelve a profitot. Így lesz a KIA Indiában a “mi autónk”.

You may also read!

Zemplén Rally

Váratlan fordulat a Zemplén Ralin – videóval

Beszélgetés Dominik GT-vel - aki 2022 felfedezettje lett - a Therwoolin VIII. Zemplén Rally után. Túl vagy életed első Rally2-es

Read More...
baleset megelőzés

Így akadályoznák meg, hogy valaki ittasan üljön a teherautó volánja mögé

A közúti balesetek többsége általában mindig valamilyen emberi tényezőre vezethető vissza. Az Európai Unióban a jövőben még nagyobb hangsúlyt

Read More...
Logisztikai Évkönyv

Bemutatásra került a legújabb Logisztikai Évkönyv

November 30-án a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) évkönyvbemutató rendezvényén debütált a Logisztikai Évkönyv 2023. A kiadvány a hagyományokhoz híven

Read More...