Már rendelhető az új BMW M4 GT4

In bemutató
BMW M4 GT4

A BMW M4 GT4 20.000 teszt km-en van túl és rengeteg időt töltött a szélcsatornában. Az autót a Nürburgring paddokjában mutattát be. Sok fejlesztés érkezett az M6 GT3-ból. A motor, váltó és a vezérlő elektronika az M4 Coupéból jöttek, a karbon motorháztető pedig az M4 GTS-től származik. Az M4 GT4-en az ajtók is szénszálasok, verseny körülményekhez igazított az első szpoiler, hátsó szárny és a kipufogó rendszer. Az ülés, a fékek és a pedál boksz szintén a nagytestvértől, az M6 GT3-tól származtathatóak.

BMW M4 GT4
BMW M4 GT4 – erőt sugároz

 

Variálható vezérlés

Az autó érdekessége még, hogy a motor vezérlés előre felprogramozott „power stick”-ekkel változtatható, így a csapatok könnyen reagálhatnak a megváltozott versenykörülményekre.

Az M4 GT4-et verseny körülmények között is sokat tesztelték, többek között a Nordschleifen és Dubaiban rendezett 24 órás versenyeken.

BMW M4 GT4
BMW M4 GT4 cocpit

Muzsikál a sorhat

A 3.0 literes sor hatos M TwinPower gyönyörűen muzsikál, és a vezérlés hangolásától függően a teljesítmény több, mint 431 lóerő is lehet. Ezt az erőt 7 sebességes dupla kuplungos váltóval szabadítják a hátsó kerékre, ahol mechanikus diffizár dolgozik.

A BMW M4 GT4 ára 169.000 Euro + Áfa lesz és 2018-ban érkezik.

 

You may also read!

A Tesla beszorult a SUV alá, a sofőr az Autopilot rendszert hibáztatja

A fotót nemrégiben osztották meg a Facebook, Tesla Model Y csoportban. A képen egy totálkárosra tört fehér Y modell

Read More...

Hamarosan érkezik az elektromos Citroen e-Berlingo, hét üléssel és 280 kilométeres hatótávval

A Peugeot nemrég dobta piacra a Partner és a Rifter elektromos változatait, most a Citroen is ugyanezt tette és

Read More...

Fedezd fel a világot: bemutatkozik az új Harley-Davidson Pan America és Pan America Special

Ellenállónak építve, felfedezéshez fejlesztve, kalandokra tervezve - a Pan America a Harley-Davidson vadonatúj, “fedezz fel mindent” motorkerékpárja azoknak, akik

Read More...