Tom Hanks és a Kis Polski

Tom Hanks és a Kis Polski

Tom Hanks és a Kis Polski – szerelem első látásra.

Tom Hanks tavaly, egy forgatás során járt Magyarországon és beleszeretett a Polski Fiat 126-ba. Érdekes, hogy minden milyen relatív. Ha mi, kelet-európaiak látunk egy Kis Polskit, nem nagyon gyullad fel a szeretet lángja, kivéve Retro Ernőben, aki Retro Taxi ként birtokol is egy Kis Polskit. De Tom Hanks, aki még valószínűleg nem nagyon látott ilyen szerzetet, megszerette a kis lengyel csöttögőt. Mondjuk, ha igazán szép Kis Polskit akart volna látni, elmehetett a Retro Design Centerbe is. Eddig.

 

Csúcs Polski Bielsko Bialaból

Tom Hanks és a Kis Polski

De a vonzalom híre eljutott a Polski Fiat szülő hazájába is, ahol a rajongók elhatározták, egy szép példánnyal ajándékozzák meg a sztárt. Szponzorok segítségével be is szereztek egy ’74-es példányt, majd profik segítségével felújították. A résztvevő műhelyek jótékonysági célból ingyen dolgoztak.

Tom Hanks és a Kis Polski

A külsőt és a műszaki részt a BB Oldtimer Garage hozta gyári állapotúra, de belül a Carlex Design mást gondolt. Szuper luxus minőségű egyedi belsőt álmodtak és valósítottak meg.

Tom Hanks és a Kis Polski

A jótékonykodás a július 9-én megtartott hivatalos leleplezéskor történt meg, mikor is a helyi Gyermekkórház számára gyűjtöttek. A következő lépés az lesz, mikor Tom Hanks átveszi az autót. Jó lenne látni az arcát…

Elképzelem, amikor Tom Hanks majd furikázik a csúcs Kis Polskijával és csettint a nyelvével: “Ej, de jó kocsi ez!” – ne ábrándítsuk ki. Ez kicsit olyan lesz, mint mikor az autós újságírók a legfullosabb változatot vihetik el. Fapadost nem is láthatnak közelről.

 

Forrás: Autó-Motor

Verified by MonsterInsights