A Volkswagen vezetősége tájékoztatta a Felügyelő Bizottságot a kartell üggyel kapcsolatban – sajtóközlemény

In hír
német kartell botrány

A Volkswagen vezetősége tájékoztatta a Felügyelő Bizottságot a kartell üggyel kapcsolatban szerdán. A Volkswagen Group nem kommentálja jelen helyzetben az eset részleteit vagy az egyéb spekulációkat, amik az ügy kapcsán felmerültek.

Mint fő elv, tárgyalni a megvalósíthatóságáról vagy standardizálásáról egy technikai megoldásnak, biztonsági szabványnak az új technológiák tekintetében, mikor a szabványosítás és engedélyeztetés még folyamatban van, sok esetben szükséges és szabályos. További fő elv, hogy a Volkswagen szoros és bizalmas együttműködésben dolgozik a hatóságokkal.

Elég gyakori, hogy az autógyárak szerte a világon eszmecserét folytatnak technikai fejlesztésekkel kapcsolatban, hogy felgyorsítsák az innováció ütemét és javítsák minőségét. Ez számos előnyt jelent a vásárlók számára is, mivel az innovatív megoldások gyorsabban és olcsóbban válnak elérhetővé.

Ez a fajta együttműködés különösen helyénvaló, ha nem egy egyedi modellspecifikus megoldást érint. A múltban sok együttműködés létezett autógyártók között, amik nem érintettek versenyhelyzetet, nem voltak modell specifikusak. Jó példa erre az elektromos autók töltő csatlakozójának szabványosítása.

Eddig a sajtóközlemény.

Német kartell botrány

A Volkswagen közleménye nagyon szépen hangzik, de nem mond semmilyen konkrétumot. Kicsit szerecsen mosdatásnak tűnik. Az embernek eszébe jut az is, hogy a dízel botránytól megtépázott Volkswagen csoport próbálja magával rántani a rendkívül sikeres versenytársakat. Ennek a feltevésnek persze nincs konkrét alapja. Várjuk a további fejleményeket.

You may also read!

árpád hídi baleset

Mi akadályozhatta volna meg az Árpád hídi balesetet?

Az utóbbi tíz év alatt meghétszereződött a 180 kW-nál erősebb autók száma hazánkban, írja a Bank360.hu. Az ilyen autókkal

Read More...
drágább üzemanyag

Péntek előtt tankoljunk!

Nincs megállás az üzemanyagárakban. A benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is emelkedik péntektől, ami várhatóan a kutakon lévő

Read More...
Lexus LC 500

Ihletett különkiadás készült a legszebb Lexusból

Inspiration Series: így nevezi az LC 500 kupé és kabrió szigorúan limitált példányszámban készülő különkiadását a Lexus. Aki helyet

Read More...
Verified by MonsterInsights