A Volkswagen vezetősége tájékoztatta a Felügyelő Bizottságot a kartell üggyel kapcsolatban – sajtóközlemény

In hír
német kartell botrány

A Volkswagen vezetősége tájékoztatta a Felügyelő Bizottságot a kartell üggyel kapcsolatban szerdán. A Volkswagen Group nem kommentálja jelen helyzetben az eset részleteit vagy az egyéb spekulációkat, amik az ügy kapcsán felmerültek.

Mint fő elv, tárgyalni a megvalósíthatóságáról vagy standardizálásáról egy technikai megoldásnak, biztonsági szabványnak az új technológiák tekintetében, mikor a szabványosítás és engedélyeztetés még folyamatban van, sok esetben szükséges és szabályos. További fő elv, hogy a Volkswagen szoros és bizalmas együttműködésben dolgozik a hatóságokkal.

Elég gyakori, hogy az autógyárak szerte a világon eszmecserét folytatnak technikai fejlesztésekkel kapcsolatban, hogy felgyorsítsák az innováció ütemét és javítsák minőségét. Ez számos előnyt jelent a vásárlók számára is, mivel az innovatív megoldások gyorsabban és olcsóbban válnak elérhetővé.

Ez a fajta együttműködés különösen helyénvaló, ha nem egy egyedi modellspecifikus megoldást érint. A múltban sok együttműködés létezett autógyártók között, amik nem érintettek versenyhelyzetet, nem voltak modell specifikusak. Jó példa erre az elektromos autók töltő csatlakozójának szabványosítása.

Eddig a sajtóközlemény.

Német kartell botrány

A Volkswagen közleménye nagyon szépen hangzik, de nem mond semmilyen konkrétumot. Kicsit szerecsen mosdatásnak tűnik. Az embernek eszébe jut az is, hogy a dízel botránytól megtépázott Volkswagen csoport próbálja magával rántani a rendkívül sikeres versenytársakat. Ennek a feltevésnek persze nincs konkrét alapja. Várjuk a további fejleményeket.

You may also read!

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül

Egy felújításra váró példányt találtak New York közelében, a sokak által hőn áhított Porsche sportkocsiból. Igazán alkalmi lehetőség

Read More...
Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Audi RS3 szedán ABT tuninggal

Majdnem 500 lóerő, és egyéb érdekességek. Az ABT még tavaly év végén készített kittet az Audi RS3 Sportback

Read More...
legdrágább Ferrari

A legdrágább Ferrari gazdát keres

A videón szereplő 1962-es Ferrari 250 GTO új ként sem számított olcsó autónak a maga 18.000 dolláros árával.

Read More...

Mobile Sliding Menu